Jelle van Es
Jelle van Es Tech 5 jul 2017

De Revolution Pro Controller 2 wordt de ultieme PS4-controller

Nu de wereld van eSport-gaming steeds groter wordt, zie je dat steeds meer partijen gear uitbrengen om je meer mogelijkheden te geven om je skills te tonen. Vorig jaar had je als PlayStation 4-bezitter twee controllers die zich richten op die markt: eentje van Razer en eentje van Nacon, waarbij de laatstgenoemde het meeste indruk maakte. Deze nazomer komt er een vervolg op die controller, de Nacon Revolution Pro Controller 2.

Revolution Pro Controller 2

Nu is het niet zo dat de toeters en bellen van deze nieuwe versie zo groot zijn dat je je oude controller uit het raam kunt gooien. De Revolution Pro Controller 2 is meer een evolutie van de controller. Zo loopt de aansluiting nu via een USB C-kabel. Dat maakt het gemakkelijk om de controller even los te koppelen als dat nodig is, in plaats van dat je de complete kabel uit je PlayStation 4-trekt. Tegelijkertijd is het zo dat de aansluiting werkt via een soort click-systeem. Dat betekent dat wanneer je hem hebt aangesloten, je niet bang hoeft te zijn dat de aansluiting uit je controller valt en zo de verbinding met de console verliest.

Revolution Pro Controller 2

Daarnaast kent de controller nu drie standen. In de basisstand is het een gewone controller, met als voordeel dat hij aan de achterkant wat extra buttons heeft waar je dingen mee kunt doen. De volgende stand is de pc-stand, waarmee je pc-games met de controller kunt spelen en dus twee vliegen in één klap slaat. En dan heb je tot slot nog een Pro-stand, welk de kracht van de controller laat zien.

De Pro-stand voor verschillende presets

Door de Revolution Pro Controller 2 op je pc aan te sluiten kun je in deze stand namelijk vier verschillende presets maken, die je dan opslaat. De interface van de website waar je dit op kunt doen is een stuk gebruiksvriendelijker, waardoor het veel duidelijker is wat je kunt doen en wat de effecten gaan zijn.

Tevens heb je meer mogelijkheden om dingen aan te passen. Zo kun je nu bij de linker analoge stick ook de deadzone instellen, wat eerst alleen bij de rechter kan. Verder heb je de mogelijkheid om het d-pad te switchen tussen een 4- en 8-direction d-pad. Handig wanneer je het d-pad in shooters gebruikt om tussen wapens te wisselen en dan niet wilt dat je misdrukt.

Tot slot heb je de optie om nog te bepalen hoe zwaar je de trilfunctie wil laten werken en of je het zwaarder wilt hebben aan de linker- of de rechterkant. Het gaat behoorlijk diep en wij kunnen ons voorstellen dat je bij bepaalde games door deze aanpassingen een voordeel hebt ten opzichte van andere spelers. Door deze aanpassingen wordt een hele fijne controller alleen maar beter. De Revolution Pro Controller 2 wordt ergens in de zomer van dit jaar verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De Revolution Pro Controller 2 wordt de ultieme PS4-controller
Sluiten