Tech 7 jan 2019 Jelle van Es

De ROG Mothership is een gaminglaptop met veel mogelijkheden

De CES 2019 is voor veel bedrijven een uitgelezen kans om hun nieuwe gaminglaptops te tonen. De meeste daarvan vallen op omdat ze gewoon voorzien zijn van goede specificaties. Gelukkig heb je zo nu en dan ook een gaminglaptop die echt iets anders doet. De ROG Mothership valt onder die categorie. De Republic of Gamers-gaminglaptop, wat weer onderdeel is van Asus, kan namelijk op vele verschillende manieren worden gebruikt.

De ROG Mothership

De ROG Mothership is in zijn basis een 17 inch gaminglaptop, welke voorzien wordt van een 1080p scherm met een 144Hz refresh rate, een 3ms response time, en Nvidia’s G-Sync. Dat zijn dingen waar je als fanatieke gamer blij van wordt. Daarnaast is het een gaminglaptop die qua specificaties indruk maakt. Hij bevat de nieuwe Nvidia RTX 2080 videokaart en een Intel Core i9-8950HK processor. Verder zijn er verschillende mogelijkheden om de laptop te voorzien van diverse SSD-opties en kun je qua geheugen de laptop uitbreiden tot 64GB DDR4 RAM. Kortom, een behoorlijk krachtig monster. Ook zijn er genoeg porten: een USB-C Thunderbolt 3 port, een standaard USB-C port, vier USB Type-A ports, HDMI, een SD card slot en een Ethernet port.

ROG Mothership

Wat de ROG Mothership het meest interessant maakt, is de vele manieren waarop je hem kunt gebruiken. Je hebt een normale laptopstand, maar je kunt hem ook als een soort Microsoft Surface tablet gebruiken en het scherm los neerzetten en het toetsenbord dan op afstand gebruiken. Via een kickstand valt hij dan niet op. Het fijne hieraan is dat je niet te maken krijgt met de warmte op je schoot.

ROG Mothership

Het enige nadeel van de ROG Mothership, naast de hoge prijs die hij waarschijnlijk gaat krijgen, is dat hij nogal zwaar is. Hij weeg namelijk iets van 4,7 kilo, waarmee hij behoorlijk zwaar is om mee te nemen. Wil je meer lezen over de CES? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De ROG Mothership is een gaminglaptop met veel mogelijkheden
Sluiten