Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 7 nov 2018

Nederlandse releasedatum ROG Phone bekend

Deze zomer reisden we af naar Taiwan om daar onder andere aan de slag te gaan met de ROG Phone. De eerste hands-on maakte indruk en we konden eigenlijk niet wachten om met de telefoon echt aan de slag te gaan. Het heeft een tijdje geduurd, maar nu weten we eindelijk wanneer de ROG Phone op de markt komt. Vanaf 14 november kun je met de smartphone die zich richt op gamers aan de slag.

De ROG Phone komt op 14 november

De telefoon krijgt dan een adviesprijs van 899 euro en is exclusief verkrijgbaar bij Vodafone. Dus als je de telefoon wilt hebben, dan moet je een abonnement bij die partij hebben. Voor die prijs krijg je een smartphone met een interne opslag van 128 GB. Ook krijg je gratis 100 GB opslag voor Google Drive voor een jaar en alle andere diensten van Google. Mocht dat nog niet genoeg zijn, dan kun je het opslag uitbreiden met een SD-kaart, die los verkrijgbaar is.

ROG Phone

De ROG Phone maakt verder gebruik van een 2,96GHz Qualcomm Snapdragon 84 processor, een Qualcomm Adreno 630 videokaart en een GameCool vaporchamber-koeling. Die laatste zorgt er voor dat het device lekker koel blijft. Qua intern geheugen beschikt bij over 8GB LDPDDR4X RAM, waardoor multitasken een fluitje van een cent moet zijn. De ROG Phone maakt verder gebruik van een AMOLED HDR-display met een 90Hz verversing. Met een batterij van 4000 mAh moet hij ook een tijdje meegaan.

ROG Phone

De ROG Phone ondersteunt verder Dual SIM, een 8M frontcamera en een Dual camera aan de achterkant welke bestaat uit een 12M Sony IMX363 camera en een 8M Wide Angle camera. Verder zullen er na de release verschillende accessoires beschikbaar zijn in de eshop van Asus, zoals de TwinView Dock, Mobile Desktop Dock, en Gamevice-controller met WiGig Dock

ROG Phone

Wil je meer lezen over alles op het gebied van smartphones? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Nederlandse releasedatum ROG Phone bekend
Sluiten