Jelle van Es
Jelle van Es Gadgets 8 okt 2018

Gelekt patent toont innovatieve feature Samsung Galaxy S10

De Samsung Galaxy S10 wordt waarschijnlijk pas begin 2019 onthuld, maar dat neemt niet weg dat er voor die tijd al heel wat geruchten zijn. Eén van die geruchten is dat hij zou worden voorzien van een in-display finger scanner. Het zou gaan om een ultrasonic versie gaan van een fingerprint readers, die in het scherm zelf zou worden verwerkt. De nieuwe smartphone van Samsung zou de eerste smartphone zijn die gebruik gaat maken van een derde generatie ultrasonic en zou daarmee een extra reden hebben om aan te schaffen.

Samsung Galaxy S10 met in-display finger scanner

De sensor wordt gemaakt door Qualcomm en de Galaxy S10 zou de eerste telefoon zijn die op grote schaal zou worden verkocht. Er zijn nu al verschillende smartphones die gebruik maken van een in-display finger scanner, zoals de Vivo NEX, maar die zouden volgens ingewijden minder goed zijn dan de nieuwe scanner die Qualcomm zou gaan leveren. Momenteel wordt er gebruik gemaakt van de zogenaamde tweede generatie scanners, die goed werken door het glas tot een dikte van 800 microns, wat al een verbetering is van de 300 microns in de eerste generatie van deze techniek.

Het is voor de Samsung Galaxy S10 belangrijk dat de nieuwe generatie scanners door een nog dikker scherm kan gaan werken, omdat ze gebruik willen maken van relatief dik OLED-scherm, om op die manier de beste gebruikservaring voor de klant te leveren. Afgaande op de eerste berichten moet dat geen probleem zijn, aangezien Qualcomm stelt dat de nieuwe techniek nog verder gaat qua dikte, maar ook er voor moet zorgen dat je de telefoon onder water op die manier kunt unlocken. Of je dat ook zou willen, dat is nog maar het tweede. Wil je meer lezen over de geruchten van de Samsung Galaxy S10? Kijk dan hier voor een overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Gelekt patent toont innovatieve feature Samsung Galaxy S10
Sluiten