De nieuwe SEAT Leon CUPRA lijkt ontworpen voor het racecircuit, maar mag gewoon de weg op

Als je het aandurft om met 300pk’s onder de motorkap over de weg te cruisen, dan hebben wij de perfecte auto voor jou. De nieuwe SEAT Leon CUPRA 300. Een uitvoering waarvan menig hart sneller gaat kloppen en je het gaspedaal net iets harder intrapt. En waar test je zo’n auto beter dan op het circuit in Barcelona?!

Het geluid… damn!

Het klinkt zo cliché, maar toch is het waar. Een racefanaat krijgt nou eenmaal een gigantische glimlach op zijn gezicht als de motor op volle toeren een heerlijk geluid maakt. En die glimlach, daar zorgt de SEAT Leon CUPRA 300 voor. Check it out:

Yes, dat is de SEAT Leon CUPRA 300. Lang niet gek, right?! Je geniet van alle innovatieve gemakken die de vernieuwde SEAT Leon al biedt, maar nu ook van een 2.0 TSI onder de motorkap die 300pk produceert.

Standaard in de Cupra

Zoals je van SEAT bent gewend is de Leon CUPRA standaard van de prachtige Full LED Koplampen voorzien. Maar ook een dynamisch verstelbaar onderstel, 19-inch lichtmetalen velgen, een dakspoiler en je vindt zowel links als rechts een ovale uitlaat.

seat leon cupra

Innovaties die rechtstreeks uit de racewereld komen cruisen

Maar er is meer! Het model is óók van een Adaptive Chassis Control voorzien. Hiermee wordt een perfecte wegligging gecreëerd, doordat binnen een mum van tijd de rijstijl en wegomstandigheden worden geanalyseerd.

Ook wordt de grip van iedere band geanalyseerd waardoor de aandrijfkracht perfect over de wielen wordt verdeeld. Daar zorgt een moeilijk technische term voor: een hydraulische Haldex VAQ-sperdifferentieel. Nooit meer vergeten dus!

seat leon cupra

Niet geheel onbelangrijk: de prijs

De SEAT Leon CUPRA 300 begint bij een prijs van 41.250 euro. Waarschijnlijk wil je een vijf-deurs hatchback, dan betaal je minimaal 41.600 euro inclusief een handgeschakelde zesbak. Liever een zestraps DSG-transmissie? Dan betaal je tweeduizend euro extra. De Leon CUPRA 300 4DRIVE koop je vanaf 49.200 euro. Dit model is er wel alleen als station-uitvoering. Enjoy driving.

Is een Leon achteraf gezien toch niet voor jou? Check dan de nieuwe Ibiza, mooier dan een Golf, sportiever dan een Fabia. Of ontdek SEAT’s SUV, de Ateca

In samenwerking met SEAT

Reageer op artikel:
De nieuwe SEAT Leon CUPRA lijkt ontworpen voor het racecircuit, maar mag gewoon de weg op
Sluiten