Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 13 mrt 2018

Beleef nu Sims-avonturen met De Sims Mobile

Al bijna twintig jaar is The Sims een begrip in de gamewereld. Het allereerste deel stamt alweer uit het jaar 2000 en inmiddels zijn we op de pc en de spelcomputer toe aan deel vier. Die is overigens ook al een paar jaar geleden uitgebracht, maar gelukkig wordt de game via verschillende uitbreidingen nog fijn boeiend gehouden. Mocht je nog geen kans hebben gehad om de game te beleven, dan is het goed om te weten dat de game nu ook beschikbaar is voor je smartphone onder de naam De Sims Mobile.

De Sims Mobile lijkt interessant

Nu is het niet de eerste keer dat er een Sims-game is uitgebracht op de mobiele telefoon. En eerlijk is eerlijk, de voorgaande versies waren niet echt de moeite waard. Maar het is inmiddels 2018 en de telefoons die je vandaag de dag gebruikt zijn een stuk krachtiger dan hetgeen dat je een paar jaar geleden in je handen had. Zodoende is De Sims Mobile de eerste mobiele game waarbij je daadwerkelijk een Sims-ervaring krijgt. Je begint met het maken van je Sim en je kunt vervolgens met hem of haar avonturen gaan beleven.

De Sims Mobile is en free-to-play-game, waardoor je hem gratis kunt binnenhalen. Op de iPhone kost dat zo’n 100 MB, waarna je na het opstarten nog eens 250 MB moet binnenhalen. We hebben even een kwartier met de game doorgebracht en het lijkt een game te zijn waarbij je telkens scenario’s moet uitwerken om daarmee in levels omhoog te gaan. Tussendoor kun je gaan kletsen met andere Sims en je huis verbeteren. Wel wordt gelijk al duidelijk dat je moet gaan lappen als je een beetje snel carriere wilt maken. De game wil je maar al te graag overhalen om geld uit te geven om zo snel een speciale douche of een bed te scoren. Je kunt de game hier binnenhalen. Speel je liever De Sims 4 op de spelcomputer, dan kun je hier de review lezen.

Reageer op artikel:
Beleef nu Sims-avonturen met De Sims Mobile
Sluiten