Dé skills die je als ontwerper de baas moet zijn om bij Google en Apple te werken

Daniel Koster 4 mrt 2017 Apple

De ultieme werkgevers in de tech-wereld? Nou ja, bovenaan het lijstje vind je dan bedrijven als Apple, Google en Microsoft. Daar kun jij als ontwerper prima aan de slag. Maar dan moet je wel bepaalde skills onder de knie hebben.

Je moet je dan namelijk als ontwerper onderscheiden. Met enkel een beetje InDesignen ga je het helaas niet bij dit soort innovatieve bedrijven redden. Toch zijn er gelukkig genoeg andere skills waarmee je dat wel voor elkaar krijgt.

Ambieer jij dus een baan bij de bazen van de tech-wereld? Dan is het goed om één van de onderstaande skills onder de knie te krijgen. Wellicht is dat al het geval, dat i al helemaal mooi meegenomen natuurlijk!

[accordion title=”Dé 6 ontwerper-skills “]

  • 1. User interface ontwerper: voor bedrijven als Google is het wel zo handig al je gemakkelijk op hun websites kunt navigeren. En daar help jij ze als user interface ontwerper een handje bij.
  • 2. Grafisch ontwerper: Apple levert niet zomaar een product. Hier komen (online) flyers bij kijken, instructies, illustraties en ga zo maar door. Wie die ontwerpt? De grafisch ontwerper!
  • 3. Web ontwerper: waarom denk jij dat de websites van tech-giganten er zo strak uitzien? Nou, omdat zij daar web ontwerpers voor aannemen.
  • 4. Photoshop-baas: Uiteraard dienen alle producten van de tech-giganten zo mooi mogelijk in beeld te worden gebracht. Als ultieme Photoshop-baas zorg jij daarvoor en dat is hen goud geld waard.
  • 5. Illustrator-baas: je kunt het ook anders oplossen. Een échte illustrator kan eigenlijk alles nabootsen via zijn computer. Adobe Illustrator is dan zijn beste vriend. En ook daar zijn tech-giganten ontzettend happig op.
  • 6. Artdirector: Als artdirector stijg jij boven verschillende mensen uit. Jij kijkt hoe je het bedrijf door middel van verschillende ontwerpen een gezicht geeft. Dat heeft te maken met kleuren, stijlen en ga zo maar door.

[/accordion]

Piece of cake

Dat valt wel mee, toch? Natuurlijk moet je je wel realiseren dat je wel écht verstand van zaken moet hebben om met een dergelijke specialisatie aan de bak te komen. Is dat het geval, dan is de kans groot dat jij gewillig bent op de arbeidsmarkt. Het is goed om dat te realiseren.

google sollicitatievragen

En natuurijk zijn er ook anderen met een dergelijke skillset. Wat dan slim is, is om goed voorbereid je sollicitatie in te gaan. Check deze lastige Google– en Apple-sollicitatievragen maar eens, dan weet je wat we bedoelen!

Reageer op artikel:
Dé skills die je als ontwerper de baas moet zijn om bij Google en Apple te werken
Sluiten