Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 27 jun 2022

De Slimste Mens kent deze bijzondere deelnemers

De Slimste Mens gaat binnenkort weer van start. Deze bekende Nederlanders testen hun algemene kennis in alweer het twintigste seizoen van de quiz.

De Slimste Mens is voor velen vaste prik. De quiz test de kennis van de deelnemers met een knipoog. We zien dan ook rondes voorbijkomen als de Open Deur, De Galerij en 3-6-9. Alle kandidaten proberen de finale te bereiken, maar slechts voor enkelen is dat weggelegd. Wie treedt er in de voetsporen van onder andere Rob Kemps, Klaas Dijkhoff en Jacob Derwig?

Veel De Slimste Mens deze zomer

Fans van De Slimste Mens gaan een mooie zomer tegemoet. Niet alleen start dan het twintigste seizoen van de serie, ook komt er een speciale All Star-editie met succesvolle kandidaten van de afgelopen seizoenen.

Maar goed, eerst de reguliere versie van De Slimste Mens. Deze start op 11 juli en daarin zien we een aantal bijzondere deelnemers. Misschien wel de meest opvallende naam is die van de Belg Philippe Geubels. De cabaretier is jurylid in de Vlaamse versie. Het ligt dan ook in de verwachting dat hij de ietwat stijve Philip Freriks van zijn stuk gaat brengen. De grote vraag is natuurlijk of er niet iemand compleet afgaat, wat regelmatig gebeurt in de quiz.

Dit zijn de kandidaten

Maar er komen natuurlijk veel meer bekende gezichten langs in De Slimste Mens. Zo gaan ook Olympisch schaatskampioen Thomas Krol, Erik van Muiswinkel, Anniko van Santen en Soumaya Ahouaoui mee. In de eerste aflevering staan politiek verslaggever Thomas van Groningen, journaliste Femke van der Laan en presentator Tim Senders tegenover elkaar.

Hoewel de kandidaten nieuw zijn, is de rest weer als vanouds in De Slimste Mens. Zo is het iconische duo Maarten van Rossem en Philip Freriks weer present en zien we weer de vertrouwde spellen voorbijkomen. Eigenlijk is het dus gewoon weer een Open Deur.

Zoals gezegd komt er ook een All Stars-versie uit. Deze is te zien via NPO Plus en Online. Daarin willen onder andere Francis van Broekhuizen, Klaas Dijkhoff, Stefano Keizers en Jeroen Kijk in de Vegte de Slimste Mens worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De Slimste Mens kent deze bijzondere deelnemers
Sluiten