Daniel Koster
Daniel Koster Gadgets 22 mrt 2016

De Smart Parka vindt de jas opnieuw uit en is daar een ongekend succes mee

Waar de lente en de zomer voor de deur staan is het wellicht een ietwat raar moment om de jas nu te gaan heruitvinden. Via Manners kwamen we echter de Smart Parka tegen die het tegendeel bewijst. Dit is dé jas waarmee jij jarenlang in alle situaties uit de voeten kunt. Ideaal!

Northaware Smart Parka rekent af met de tekortkomingen van de (winter)jas

De ontwikkelaars van de Northaware Smart Parka zagen in de huidige winterjassen een paar flinke tekortkomingen. Zij besloten hier iets aan te doen en komen daarom met de Smart Parka, volgens hen de beste jas ooit. Idealiter wil je namelijk een jas dragen die je in elke situatie warm houdt. Dat is bij de huidige jassen niet het geval. Je moet altijd voorbereid op pad en eraan denken een sjaal, handschoenen, muts en meer mee te nemen. Tot nu toe dan. De Smart Parka bevat al deze zaken namelijk. Lederen handschoenen heb je altijd bij je in twee speciale zakken die zich in de mouw bevinden. Doordat de handschoenen klein en licht zijn zie je hier niets van aan de jas af. Een sjaal is onderdeel van de jas zodat je ook die altijd bij je hebt. Daarnaast verstop je een muts in de capuchon. Zo heb je het bij deze jas nooit koud.

Allerlei andere slimme tweaks

De jas is daarnaast van allerlei andere slimme tweaks voorzien. Zo kun je de onderkant van de parka afritsen en heb je zodoende dus ook een kortere jas als je dat wilt. Twee jassen in één dus! De binnenvoering kun je ook uit de jas ritsen. Is het zoals de afgelopen winter een relatief warme winter? Dan kun je ook met deze jas uit de voeten. Wil jij je jas trouwens nog wel eens uit het oog verliezen? Maak je dan geen zorgen. Je kunt een tracker in de jas kwijt zodat je altijd weet waar de jas zich bevindt. Tot slot kent de jas voor al je apparaten en spullen, zoals je tablet, phone, (zonne)bril en sleutels, handige opbergzakken. Wat wil je nog meer?

Precies op tijd voor de winter

De jas, die ook nog eens waterdicht is, is nu te bestellen. Je betaalt 215 euro exclusief dertien euro aan verzendkosten voor de jas. Wees er snel bij, want de jas zal uiteindelijk rond de vijfhonderd euro gaan kosten. Voor dat geld kun je kiezen uit drie modellen, de Classic, Vogue en Bomber. Voor vrouwen zijn dat er zelfs vier aangezien de Expedition voor hen ook uit het repertoire bestaat. Wat handig is, is dat de jassen als je ze nu bestelt maximaal rond september in je bezit zijn. Precies op tijd voor de herfst en winter(sport) dus!

Reageer op artikel:
De Smart Parka vindt de jas opnieuw uit en is daar een ongekend succes mee
Sluiten