Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gadgets 6 augustus 2018

Nooit meer een lege telefoon dankzij de Solar Scroll

Het hebben van een draagbare batterij is vandaag de dag eigenlijk een must. Je gebruikt je telefoon namelijk bijna de hele dag door en door dat vele gebruik wordt er een behoorlijke aanslag gepleegd op je batterij. Maar wat nou als je op vakantie bent en er daar dan achterkomt dat je tijdens je wandeling je batterij niet van te voren hebt opgeladen. Als je de Solar Scroll hebt, is dat geen probleem. Dit is een draagbare batterij die je via traditionele stroom op kunt laden, maar ook via de kracht van de zon.

Draagbare batterij met de kracht van de zon in de Solar Scroll

De Solar Scroll is een project dat nu op Kickstarter loopt. Daar heeft het zijn doel al bereikt, waardoor de Solar Scroll uiteindelijk wordt uitgebracht. In de basis is de Solar Scroll de zoveelste draagbare batterij. Met een inhoud van 5200 mAh is hij niet eens heel erg krachtig. Je kunt je telefoon er één, misschien twee keer mee opladen.

Maar wat dit ding zo handig maakt, is dat hij voorzien is van een scherm dat zonne-energie kan opvangen. Deze kun je uitrollen. Het kost dan tussen de vier en zes uur voordat de batterij volledig is opgeladen. Dat is twee keer zolang als wanneer je gebruik maakt van het stopcontact, maar daar ben je nu dus niet meer afhankelijk van.

De Solar Scroll zou dus perfect zijn voor hen die lang van huis of hotel zijn en bijvoorbeeld lange wandelingen maakt, maar wel zijn of haar telefoon wil blijven gebruiken. Mocht je hem willen bestellen, dan betaal je daar nu zo’n 100 euro voor. Verwacht hem alleen nog niet deze zomer te kunnen gebruiken. Het device staat gepland voor een release in november.

Solar Scroll

Meer Kickstarter-inspiratie? Bekijk dan ons handige en uitgebreide overzicht hier op onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Nooit meer een lege telefoon dankzij de Solar Scroll
Sluiten