Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 26 jun 2018

Sonic Soak: de toekomst van kleding wassen?

Het is zo’n vervelend klusje dat vaak in het weekend bij mij gepland staat: de was. Kleren in de wasmachine proppen, kraantje aandraaien en wasmiddel er bij gooien. Na een tijdje dan weer er uithalen en maar hopen dat alles schoon is geworden. Maar dat is natuurlijk wel ouderwets. Gelukkig komt de Sonic Soak binnenkort op de markt en kun je op een andere manier je kleren wassen.

De Sonic Soak trilt het vuil uit je kleren

De Sonic Soak is ideaal als je bijvoorbeeld allergisch bent voor wasmiddel. De Sonic Soak maakt namelijk gebruik van ultrasound dat er onder water voor zorgt dat alles microscopisch niveau uit je kleren wordt getrild. Op die manier wast het eigenlijk zelfs nog beter dan bij wasmiddel. Naast het schoonmaken van kleding is de Sonic Soak ook te gebruiken voor de momenten dat je fruit wilt wassen, je horloge van vuil wilt ontdoen, de fles van de baby schoon wilt maken en ga zo maar door.

De Sonic Soak doet dit met maar liefst 50.000 ultrasonic vibraties per seconden. Gelukkig ligt dit op een frequentie die voor het menselijk oor niet te horen is, waardoor alles stil wordt schoongemaakt. Daarnaast verbruikt de Sonic Soak per wasbeurt maar tien procent van de energie en twee procent van het water dat een standaard wasmachine verbruikt, dus uiteindelijk zou het ook een goede investering zijn.

Sonic Soak

Vorig jaar werd er een Indiegogo-campagne voor dit device opgezet, waarmee de bedenker maar liefst twee miljoen dollar ophaalde. Volgende maand moet het device op de markt komen. Je kunt hem echter nu nog steeds bestellen voor een lagere prijs dan dat hij straks in de winkel komt te liggen. Je betaalt er nu zo’n 150 dollar, exclusief verzendkosten voor.

Wil je meer lezen over dit soort projecten? Bezoek dan dit handige overzicht.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en aanbiedingen in je mail!
[revue_subscribe]

Reageer op artikel:
Sonic Soak: de toekomst van kleding wassen?
Sluiten