Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 23 mrt 2018

Sony WF-SP700N onthuld: draadloze oordopjes met noise canceling

Als jij tijdens het sporten graag naar je favoriete muziek luistert, dan zijn je standaard oordopjes vaak niet helemaal de juiste keuze. De draad van de oordopjes naar je koptelefoon zit vaak in de weg. Dan kun je draadloze oordopjes halen, zoals de Apple Airpods, maar dan loop je het risico dat ze tijdens het rennen uitvallen, ondanks dat ze heel goed zitten. Sony denkt met de Sony WF-SP700N een passend antwoord te hebben. Het zijn een twee draadloze bluetooth oordopjes die ideaal zijn voor tijdens het sport.

De Sony WF-SP700N

Dat komt met name dankzij het feit dat ze een extra bevestiging voor je oorschelp hebben. Op die manier is de kans kleiner dat ze uitvallen of dat ze losjes aanvoelen. Sony zelf noemt dit de wings van de oordopjes en het zou naar verluid voor comfort en een gevoel van veiligheid zorgen. Daarbij maakt het niet uit of je veel zweet of niet.

Sony WF-SP700N
Sony WF-SP700N

Bovendien maakt de Sony WF-SP700N gebruik van active noise cancelation techniek. Op die manier hoor je minder van hetgeen dat om je heen gebeurt. Dat is eventueel gevaarlijk als je gaat rennen en een fietser wil je passeren. Je zult zijn gebel dan minder snel horen. Maar als je in een sportschool tekeer gaat, dan is het helemaal perfect.

Wil je alsnog buiten gaan rennen, dan kun je de ambient sound modus activeren, waarbij je alsnog wat geluid van buiten naar binnen laat. Tot slot is het handig om te weten dat de oordopjes Google Assistant ondersteunt.

Het enige nadeel is dat de Sony WF-SP700N niet heel erg lang mee gaat. Ze hebben een batterijduur van zo’n drie uur. Nu is dat genoeg voor een gemiddelde sportsessie, maar als je ze ook voor op kantoor wil gebruiken, dan zullen er momenten zijn dan ze opgaan.

Je hebt wel een charging case waarmee je ze twee keer kunt opladen, maar dan kun je ze op dat moment niet gebruiken. Goedkoop zijn ze niet, je legt er namelijk zo’n 200 euro voor neer. Hopelijk komt Aliexpress snel met handige alternatieven.

Reageer op artikel:
Sony WF-SP700N onthuld: draadloze oordopjes met noise canceling
Sluiten