Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 30 augustus 2018

Sony WH-1000XM3 onthuld: muziek zonder omgevingsgeluid

Voor iemand dagelijks in de trein naar werk zit of lange vluchten maakt, is het verstandig om een goede koptelefoon te hebben. Op die manier hoef je je iets minder te irriteren aan de weekendverhalen van anderen of krijsende baby’s in het vliegtuig. Zeker met een noise cancelling feature op een koptelefoon kom je helemaal tot rust. Momenteel zijn het met name Sony en Bose die goede koptelefoons met deze functie op de markt hebben. Sony heeft nu zijn nieuwe WH-1000XM3 noise cancelling koptelefoon aangekondigd.

Pak de rust met de Sony WH-1000XM3

Volgens Sony is dit uiteraard de beste koptelefoon die je kunt scoren. Qua techniek maakt de koptelefoon gebruik van de Noice Cancelling QN1 Processor. Deze zou er voor moeten zorgen dat je nog minder last hebt van omgevingsgeluid.

Ten op zichte van zijn voorganger wordt het geluid tot vier keer meer gefilterd. Zo heb je geen last van straatlawaai en stemgeluiden. Daarnaast beschikt hij over een Sensortechnologie. Deze moet er voor zorgen dat alleen de storende geluiden wegfiltert en de andere geluiden blijven bestaan.

Dit loopt via twee microfoons en een nieuwe processor. Die microfoons kunnen overigens ook gebruikt worden om handsfree te bellen.

WH-1000XM3

Ook zit er in de app van de koptelefoon een Adaptive Sound Control-functie. Deze past de ruisonderdrukking aan op de situatie waar je je in bevindt. Op die manier kun je op het vliegveld alsnog de omroepberichten horen.

WH-1000XM3

De koptelefoon gaat tot dertig uur draadloos mee. Mocht hij op zijn, dan kun je via de quick charging functie in tien minuten de koptelefoon zo opladen dat je weer van vijf uur audio kunt genieten. De WH-1000XM3 komt in de kleuren zwart en zilver, is lichter dan zijn voorganger en zou een hoger draagcomfort hebben. Dit laatste dankzij diepere oorschelpen en een dikkere hoofdbandkussen. De koptelefoon wordt geleverd met een draagtas, een USB-oplaadkabel, een vliegtuigadapter en een audiokabel. Vanaf volgende maand is hij verkrijgbaar en moet hij 380 euro gaan kosten. Toch liever een andere koptelefoon? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Sony WH-1000XM3 onthuld: muziek zonder omgevingsgeluid
Sluiten