Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn Apple 8 december 2014

De Spin Remote is een simpele universele afstandsbediening

De meeste huizen hebben ondertussen een tal van apparaten om ons leven gemakkelijker of leuker te maken. Deze apparaten zijn vaak op afstand bestuurbaar en daarom wordt er meestal een afstandsbediening bijgeleverd. Als jij je huis inderdaad high-tech hebt gemaakt zul je ergens in een kast of op tafel een verzameling afstandsbedieningen hebben liggen. Gelukkig denken fabrikanten met ons mee en zorgen ze ervoor dat één afstandsbediening vaak meer functies heeft. Zo heb je voor de televisie en het kastje voor digitale televisie maar één afstandsbediening. Maar we hebben veel meer apparaten die bediend moeten worden en het liefst doen we dat niet met een tal van afstandsbedieningen.

 
Je kunt een universele afstandsbediening kopen of als je handig bent kun je er één in elkaar knutselen met de Tah of de N3RD. Het is zelfs mogelijk om van je Android phone een universele afstandsbediening te maken. Maar je moet ook zeker de Spin Remote checken die is gemaakt door een gelijknamig Nederlands bedrijf. De Spin Remote is niet alleen universeel, maar zorgt er ook voor dat je niet hoeft te kiezen uit tientallen verschillende knoppen. Deze afstandsbediening heeft namelijk een paar functies die je instelt met de app voor iOS of Android.

 
De Spin Remote is voorzien van een aantal sensors voor beweging, rotatie, oriëntatie en aanraking. Hierdoor hoef je ‘m alleen maar te richten op het apparaat wat je wilt bedienen en dan is-ie verbonden. De apparaten bedient-ie door middel van infra-rood of Bluetooth, hierdoor is-ie met bijna elk ‘slim’ apparaat te verbinden. Het enige nadeel aan de Spin Remote is dat-ie in sommige gevallen te simpel is. Er is een reden dat een afstandsbediening zoveel opties heeft en op z’n tijd heb je die ook nodig om bijvoorbeeld het beeldformaat van je televisie goed te zetten. Hierdoor kun je je afstandsbedieningen niet volledig vervangen voor de Spin Remote, maar je kunt ‘m er wel prima naast gebruiken. Je kunt ‘m hier bestellen voor 69 euro.

Reageer op artikel:
De Spin Remote is een simpele universele afstandsbediening
Sluiten