Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 23 mrt 2018

Star Wars techdemo van Unreal Engine 4 toont de toekomst van gaming

Deze week wordt in San Franisco de jaarlijkse Game Developpers Conference gehouden. Daar komen ontwikkelaars bij elkaar om de laatste technieken te bespreken en van elkaar te leren. Het is daarbij een soort van traditie voor makers van game-engines om hun nieuwste versies te laten zien en aan te tonen wat er allemaal mogelijk is. De meest populaire engine van dit moment is de Unreal Engine 4. En daarvan heeft ontwikkelaar Epic een tweetal nieuwe demo’s gegeven. Vooral die van Star Wars maakt daarbij indruk.

De Star Wars Unreal Egnine 4-techdemo

Het draait in deze techdemo voornamelijk om de real-time ray tracing. Dat is een techniek die laat zien hoe lichteffecten werken. In deze demo zie je een paar Storm Troopers die plaatsnemen in de lift terwijl die lift naar beneden gaat.

Daarbij is het het verschil va hoe licht werkt naarmate de lift naar beneden gaat en wat voor schaduwen dat in real time oplevert. Daarnaast is de video ook best wel funny. Bekijk hem hieronder.

Het meest indrukwekkende van de video voor mij was dat ik het in eerste instantie niet zo indrukwekkend vond. Totdat je beseft dat dit dus helemaal niet echt is, maar een soort game is. Natuurlijk, je ziet de gezichten niet, dat maakt het wat makkelijker, maar dan is het alsnog een indrukwekkend geheel.

Next-Gen Digital Human Performance met Andy Serkis

Gelukkig wordt er ook voortgang geboekt voor de momenten dat je wel menselijke personages in beeld wilt brengen. Voor een andere techdemo laat Andy Serkis, verantwoordelijk voor heel veel personages die via computers in films tot leven zijn gekomen zoals King Kong en Gollum, zien wat je met gezichtsuitdrikkingen kunt doen. Het is hier en daar wat over de top, maar dat is ook de bedoeling.

Zo ziet de toekomst voor gaming er weer een stuk rooskleuriger uit. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze handige overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Star Wars techdemo van Unreal Engine 4 toont de toekomst van gaming
Sluiten