De Status-app laat zien of je vrienden tijd hebben om even te bellen

Iedereen heeft zo’n beetje een mobiele telefoon en is dus de hele dag te bereiken. Dat betekent natuurlijk niet dat iedereen ook de hele beschikbaar is voor een gesprek! Deze app, genaamd Status, geeft aan wat je aan het doen bent, zodat je contacten zien of ze gelegen kunnen bellen.

 
Het gave is: je hoeft de activiteiten niet zelf te selecteren. Status checkt je locatievoorzieningen, GPS en accelerometer en interpreteert dus wat je aan het doen bent. Met weinig beweging, maar een hoge snelheid meldt Status bijvoorbeeld dat je aan het autorijden bent, of in de trein zit. Best cool: contacten weten wanneer ze je beter even niet kunnen storen.

 
Als je zelf iemand probeert te bereiken, maar diegene zit bijvoorbeeld in een vergadering, dan kun je de app vragen om een notificatie te sturen zodra de status verandert. Erg clever!

 
Status is dus behoorlijk handig als korte check of iemand tijd heeft om even te bellen. Op de App Store en in de Google Play Store kun je Status gratis downloaden voor je iPhone of Android-telefoon.

Reageer op artikel:
De Status-app laat zien of je vrienden tijd hebben om even te bellen
Sluiten