Barry Kraakman
Barry Kraakman 19 mei 2015

De technologische wereld van dinsdag 19 mei

Het is dinsdagavond en dat betekent uiteraard maar één ding: het technologische overzicht van vandaag. Ook vandaag hebben wij weer het (tech) nieuws voor jou verzameld die jij naar onze mening niet mag missen. Na het lezen van dit overzicht ben jij weer helemaal op de hoogte van al het technologische nieuws. Wil je meer informatie rondom één van de nieuwsitems, check dan het bijbehorende artikel!

Starbucks gaat samenwerken met Spotify

Starbucks is een partnerschap aangegaan met de muziekdienst Spotify. Straks zijn de barista’s ook de DJ’s van de Starbucks bij jouw om de hoek. Meer lees je hier.

Samsung Galaxy S6 iets minder populair dan voorgangers

De Samsung Galaxy S6 had er vijf weken voor nodig om 10 miljoen exemplaren te verkopen. Daarmee zit het model íets minder snel dan z’n voorgangers aan de 10 miljoen verkochte exemplaren. Hier lees je meer.

YouTube Kids-app toont kindonvriendelijke video’s

YouTube Kids is in Amerika in opspraak gekomen. De app zou niet genoeg censuur plegen, waardoor er toch video’s verschijnen die niet voor alle leeftijden geschikt zijn. Lees hier het hele artikel.

GTA V 52 miljoen keer verkocht

GTA V is sinds de release in 2013 bijna 52 miljoen keer verkocht. (Bron)

Nederland kan BlaBlaCar nu ook online reserveren

Nederland is het vijfde land waar het online reserveringssysteem voor BlaBlaCar beschikbaar is. Dankzij deze service, waar vooraf betaald moet worden, is het aantal annuleringen met negentig procent gedaald. (Bron)

Apple en Google tegen verplichte ‘achterdeur’ in encryptie

Techgiganten uit Amerika hebben een brief naar president Obama geschreven waarin ze vragen het congresvoorstel over een achterdeur in de encryptie af te wijzen. De bedrijven laten op deze manier zien dat ze tegen dit voorstel zijn. Het hele artikel lees je hier.

Popcorn Time in de webbrowser

Er is een Popcorn Time-variant in-browser beschikbaar. Hiermee concurreert het direct met betaalde videodiensten als Netflix en HBO Now. (Bron)

Apple

TomTom heeft haar overeenkomst met Apple uitgebreid. Daarnaast heeft Apple de 15-inch MacBook Pro Retina voorzien van de Force Touch trackpad en een goedkoper model van de 5K-Retina iMac beschikbaar gesteld in de Apple Store.

Rusland komt met eigen besturingssysteem voor smartphones

In Rusland hebben iOS en Android bijna 95 procent marktaandeel van de mobiele besturingssystemen. Rusland hoopt hier in tien jaar tijd minder dan vijftig procent van te maken door met een eigen besturingssysteem op de markt te komen. Lees ‘t hier.

Reageer op artikel:
De technologische wereld van dinsdag 19 mei
Sluiten