Barry Kraakman
Barry Kraakman 23 jun 2015

De technologische wereld van dinsdag 23 juni

Het is dinsdagavond en dat betekent uiteraard maar één ding: het technologische nieuwsoverzicht van vandaag! Ook vandaag hebben wij weer het (tech) nieuws voor jou verzameld die jij naar onze mening niet mag missen. Na het lezen van dit overzicht ben jij weer helemaal op de hoogte. Wil je meer informatie rondom één van de nieuwsitems, check dan het bijbehorende artikel!

Duidelijkheid over ‘gratis’ Windows 10-upgrade

Microsoft heeft eindelijk duidelijkheid gegeven over wie in aanmerking komt voor de gratis upgrade naar Windows 10. Gebruikers van een échte versie van Windows 7 en 8.1 krijgen de gratis upgrade. Developers die de beta-versie gebruiken kunnen alleen gebruik blijven maken van het nieuwste besturingssysteem wanneer ze daadwerkelijk de laatste beta’s installeren. (Bron)

Google voegt ‘undo send’-functie toe aan Gmail

Google voegt een nieuwe functie toe aan Gmail. ‘Undo send’ maakt het mogelijk om tot tien seconden na het versturen van een mailtje dit verzenden ongedaan te maken. Meer over deze geniale functie lees je hier.

Snapchat lanceert eigen reclame-bedrijf

Samen met de Daily Mail en WPP lanceert Snapchat haar eigen bedrijf dat zich gaat specialiseren in native advertising. Lees hier meer over deze stap.

Strijd tegen ad blockers gaat door

Een voormalig manager van Google heeft in totaal ongeveer tien miljoen dollar opgehaald voor de aanpak tegen ad blockers. Alleen het bedrijf achter de populaire zoekmachine loopt per jaar al zes miljard dollar mis door de blockers. Meer informatie.

OnePlus 2 krijgt USB-c aansluiting

De nieuwe OnePlus-smartphone krijgt een USB-c aansluiting. Het wordt daarmee de eerste smartphone die beschikt over deze aansluiting. Meer lezen.

Uber gaat gebruikers ook volgen als de app niet wordt gebruikt

De nieuwe voorwaarden van Uber, die van kracht gaan op 15 juli, lijkt er op te wijzen dat de dienst de locatie van hun gebruikers ook gaat volgen wanneer ze níet gebruik maken van de app. Meer informatie over deze wijziging.

Compromis: afschaffen roamingkosten naar 2017

Het lijkt er op dat er binnenkort een compromis wordt gesloten betreft het afschaffen van de roamingkosten binnen Europa. Waar deze kosten eigenlijk dit jaar al zouden worden afgeschaft, wordt het nu waarschijnlijk 2017. (Bron)

‘Elektrische snelweg’ moet Australiërs interesseren in elektrische auto

De elektrische auto slaag nog niet echt aan in Australië. Een serie geplaatste snelladers moet het nu mogelijk maken om grotere afstanden elektrisch af te leggen. Meer informatie.

Vervolg Project Cars nu al in ‘t verschiet

De initiatiefnemers van Project Cars zijn alweer begonnen met het crowdfunden van het vervolg op het nét uitgekomen racespel. Liefhebbers kunnen inspraak voor een flink bedrag inkopen. (Bron)

HTC One M9+ naar Nederland

De opvolger van de HTC One M9, die oorspronkelijk alleen voor de Aziatische markt was bedoeld, komt ook naar Nederland. Het apparaat heeft iets betere specificaties en zal ongeveer hetzelfde gaan kosten als de voorganger. Meer lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De technologische wereld van dinsdag 23 juni
Sluiten