Barry Kraakman
Barry Kraakman 28 apr 2015
Leestijd: 3 minuten

De technologische wereld van dinsdag 28 april

We worden dagelijks overspoeld met Tech-nieuws. Het ene nieuwtje is weer interessanter dan het andere, maar dat er dagelijks genoeg voorbij komt mag duidelijk zijn. Ons voornaamste doel is om technologie toegankelijk en functioneel te maken en jullie dagelijks te inspireren met wat er allemaal op het gebied van innovatie plaatsvindt. Hier hoort alle info rondom de tech-giganten bij, maar vinden we dat er met onder andere kleding, outdoor, architectuur, interieur en rides ook flink wordt geïnnoveerd. En daarnaast vinden we sommige dingen te cool om het niet met jullie te delen. Vandaar dat wij niet al het tech-nieuws brengen en hier een strenge selectie voor maken. Om toch de informatie te bieden met wat er allemaal speelt in de dynamische technologische wereld maken we elke dag een kort overzicht met ‘De technologische wereld van…’. Vind je iets interessant? Dan kun je het via de bron verder lezen. Enjoy!

Apple Watch in juni naar meer landen

Apple heeft tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers enkele interessante uitspraken gedaan. Zo komt de Apple Watch in juni naar meer landen dan de negen waar-ie nu al beschikbaar is. Of-ie in juni al in Nederland beschikbaar is zal moeten blijken. Lees.

KPN speelt in op het ‘nieuwe TV-kijken’

KPN lijkt een van de weinige TV-providers die actief verder kijkt dan het huidige concept. KPN Play wordt een abonnementsdienst die, naast on-demand films en series, ook live TV aan gaat bieden. Lees meer.

Silent Hills geannuleerd

Silent Hills is tijdens de ontwikkeling geannuleerd. Regisseur Guillermo del Toro, die samen met het bedrijf Konami aan de nieuwste titel binnen de horrorgamereeks Silent Hill werkte, vertelde het nieuws tijdens het filmevenement in Amerika. Verder lezen.

Corrigerende kogel

Het Amerikaanse leger heeft een kogel ontwikkeld waarmee het bijna onmogelijk wordt het doel te missen. Het vliegende projectiel kan het doel volgen en de baan waarin het zich beweegt aanpassen. Lezen.

Microsoft maakt verlies op Windows Phone

Microsoft heeft het afgelopen kwartaal ongeveer vier miljoen dollar verlies gemaakt op Windows Phones. Omgerekend is dat twaalf cent per smartphone, zonder de marketing en research meegeteld. Nog meer lezen.

Nieuwe filters voor Instagram

Instagram heeft een update doorgevoerd waarin drie nieuwe filters te vinden zijn. Daarnaast is het vanaf nu mogelijk emoticons in hashtags te gebruiken. Meer info.

Auto’s bellen in 2018 automatisch 112 na ongeluk

Vanaf april 2018 moeten alle nieuwe auto’s in Europa voorzien zijn van een systeem dat automatisch alarm slaat bij 112 wanneer de auto betrokken is bij een ernstig ongeluk. Ecall moet duizenden levens per jaar redden, volgens de schattingen. Lees meer.

Stijlvolle smartwatch van LG in Google Store

De slimme horloge van LG, de Urbane, is verkrijgbaar in de Google Store. Voor ongeveer 350 euro is-ie van jou. Check it out!

Audi goes milieubewust

Audi maakt, in samenwerking met het alternatieve energiebedrijf Sunfire, een eco-friendly brandstof. De brandstof wordt gemaakt van waterstof, water en koolstofdioxide. Deze laatste wordt uit de lucht gefilterd, waardoor het een netto koolstof-uitstoot heeft van nul. Verder lezen.

Verkoop Nexus valt tegen

Zelfs Google zelf had op meer gehoopt. De verkoopcijfers van de nieuwste vlaggenschepen, de Nexus 6 en Nexus 9, zijn lager dan de vorige modellen. Hele artikel.

Uber gaat eten bezorgen

In Barcelona, Los Angeles, Chicago en New York City is het vanaf nu mogelijk gebruik te maken van UberEATS. Kies via de app een maaltijd naar keuze en binnen enkele minuten staat een Uber-chauffeur op jouw stoep, mét je eten. Meer lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De technologische wereld van dinsdag 28 april
Sluiten