Daniel Koster
Daniel Koster 18 jun 2015

De technologische wereld van donderdag 18 juni

Aan donderdag 18 juni komt weer bijna een einde. Tijd voor de update van de belangrijkste dingen die zich in de technologische wereld van vandaag hebben afgespeeld. Van accu’s die zichzelf opladen door middel van licht tot cijfers over het mediagebruik van de Nederlandse jeugd. Je leest het allemaal hier!

Google Maps toont of winkel nog open is als je aankomt

Google heeft wederom een nieuwe, gave update aan Google Maps meegegeven. Maps geeft nu namelijk aan of jij nog op tijd aankomt bij die ene winkel waar je nog even langs moet. Hierbij houdt Maps dus rekening met de reistijd. Ideaal! Lees er hier meer over.

Wetenschappers vinden concept uit voor accu die oplaadt via licht

Het is wetenschappers uit India gelukt om een prototype te bouwen die zichzelf oplaadt door middel van licht. Hier heeft de accu slechts dertig seconden voor nodig. Check het hele artikel om onder andere meer te weten te komen over de materialen die de accu bevat!

Samenwerking tussen Google, Mozilla, Microsoft en anderen voor het lanceren van WebAssembly

Google, Mozilla, Microsoft en ingenieurs van WebKit zijn bezig met het ontwikkelen en lanceren van WebAssembly. WebAssembly is een nieuw format voor het samenstellen van applicaties die bedoelt zijn voor het internet. Hedendaags wordt er vooral gebruik gemaakt van Java, maar hier zitten wat beperkingen aan. Hoe het nieuwe format deze beperkingen omzeilt lees je hier.

Cijfers omtrent mediagebruik Nederlandse jongeren

Uit de cijfers van het onderzoek GfK Trends blijkt dat slechts vier procent van de jongeren geen smartphone heeft. Voor diegenen die wel een smartphone hebben, wordt de smartphone allang niet meer enkel gebruikt als een telefoon om mee te bellen; een kwart van de jongeren belt niet eens meer. Lees hier wat voor resultaten het onderzoek nog meer vond.

HTC OnePlus Two geen hitteproblemen meer

HTC heeft aangekondigd dat zij de nieuwe HTC telefoons gaan uitrusten met een verbeterde versie van de Qualcomms Snapdragon 810-soc chip. Deze kende namelijk hitteproblemen waardoor er problemen opspeelden bij de mobiele telefoons van HTC (en ook van Sony). Hopelijk is de kous hiermee af. Bron.

Recon overgenomen door Intel

Het lijkt erop dat ook Intel zich gaat mengen in de wereld der virtuele brillen. Het bedrijf Recon is namelijk door Intel overgenomen. Recon is een bedrijf dat brillen maakt die vergelijkbaar zijn met Google Glass. Het is nog niet bekend voor hoe veel geld het Canadese bedrijf is overgenomen. Lees hier meer over de overname en het bedrijf Recon.

37 nieuwe Emoji

Emoji fans opgelet. Er komen dit jaar namelijk 37 nieuwe emoji jouw kant op. Weer 37 nieuwe manieren om woorden te vermijden door het gebruik van deze emoticons voor je smartphone. Wil jij zien welke nieuwe emoji er komen, kijk dan snel hier.

De Moto 360 van Motorola krijgt Android 5.1.1

De Moto 360 liep op een bepaald vlak achter op de rest. De Smartwatch van Motorola was namelijk de enige die nog geen Android 5.1.1 had gekregen. Nu kan ook de Moto 360 van wifi gebruik maken. Wil je weten wat de Moto 360 met de update nog meer kan? Check dan snel Androidplanet.

BMW wil oplaadpunt in lantaarnpalen

BMW is met een slim plan gekomen. Het autobedrijf wil namelijk lantaarnpalen ombouwen zodat zij het opladen van je elektrische auto ondersteunen. Op dit moment moet je in de stad nog naar bepaalde oplaadpunten toe rijden, iets wat niet echt een voordeel is van de elektrische auto. Een slim plan dus. Lees het hele plan hier.

Hackersgroep Anonymous legt Canadese overheidswebsites en Blackberry-sites plat

De hackersgroep die door het leven gaat onder de naam ‘Anonymous’ heeft verschillende Canadese overheidswebsites en sites van Blackberry Canada platgelegd. De reden voor de aanval is het nieuwe beleid van de Canadese overheid jegens antiterrorisme. Door de sites te bestoken met data raken zij overbelast en springen ze op zwart. Lees er hier meer over.

Skype kan nu ook Frans en Duits ‘spreken’

Waar Skype een paar maanden geleden al een update introduceerde waardoor het Italiaans, Spaans en Chinees van gesproken woorden tot tekst kon vertalen, kan dat nu ook voor Frans en Duits. Dit is uiteraard een handige functie als jij via Skype met collega’s of vrienden van een ander land aan het converseren bent. Bron.

Datacentra in Nederland groeien fors

In steden gelegen door het gehele land is een forse groei van datacentra waar te nemen. De reden hiervoor is uiteraard de explosieve vraag naar het op kunnen slaan van data in deze datacentra. Het lijkt er dan ook op dat de datacentra de komende jaren nog flink zullen blijven groeien. Check het hele artikel voor meer informatie.

Fitbit beleeft positieve beursgang

Fitbit is vandaag naar de beurs gegaan. Een aandeel van Fitbit kostte bij de introductie zo’n zeventien euro. Het aandeel steeg echter explosief na de beursgang en is nu zo’n 25 euro waard. Er werd aanvankelijk gedacht dat Fitbit voor zo’n twaalf euro naar de beurs zou gaan. De cijfers laten dus zien dat Fitbit veel in zijn mars heeft, of zo wordt gedacht. Lees hier het hele artikel over de beursgang.

Apple Watch 2 wordt minder afhankelijk van je iPhone

Apple is al druk bezig met de Apple Watch 2, of zo beweert 9to5Mac. Hierbij wenst het bedrijf de Watch minder afhankelijk te maken van de iPhone, wordt er een facetime camera geplaatst en komen er horloges die rond de duizend euro zullen gaan kosten. Lees het artikel op 9to5Mac voor alle geruchten die zij op basis van een anonieme bron de wereld in helpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De technologische wereld van donderdag 18 juni
Sluiten