Rutger Houweling
Rutger Houweling 25 jun 2015

De technologische wereld van donderdag 25 juni

Donderdag 25 juni is weer bijna ten einde. Het was wederom een dag vol interessante gebeurtenissen op technologisch vlak. Deze willen wij je uiteraard niet onthouden. Na het lezen van dit artikel ben je weer helemaal bij. De bijbehorende bron wordt ook voor je gegeven indien je meer wilt weten omtrent een bepaald onderwerp.

Protest tegen Uber in Frankrijk loopt compleet uit de hand

Holy mac! Vandaag protesteerden zo’n 2800 taxichauffeurs tegen Uber en dat is behoorlijk uit de hand gelopen. Het protest gaat namelijk met een flinke dosis geweld gepaard. Zelfs Courtney Love Cobain kwam met de schrik vrij. Zij zat in een Uber die werd aangevallen met stalen buizen. Lees er hier alles over.

Hema roept powerbanks terug

Hema roept diverse modellen powerbanks terug die het bedrijf voor zes euro per stuk heeft verkocht. Dit aangezien de accu’s in de powerbanks oververhit kunnen raken. Dit is uiteraard niet de bedoeling. Wil je weten om welke modellen het gaat, check dan het hele artikel.

Slack bereikt meer dan één miljoen dagelijkse gebruikers

Slack heeft vandaag bekend gemaakt dat zij 1,1 miljoen dagelijkse gebruikers kent, waarvan er 300.000 betalend zijn. Slack, dat onder andere door WANT in gebruik wordt genomen, is een interne communicatie applicatie waarbij je individueel en in groepen met elkaar kunt communiceren. Zo kun je deadlines bespreken, documenten naar elkaar sturen en grappen en grollen delen. Bron.

Polaroid komt met nieuwe editie Cube+

De Polaroid Cube+ begint zich steeds meer te ontwikkelen als concurrent van andere camera’s zoals de GoPro. De nieuwe editie van de Cube+ is nu voorzien van wifi waardoor-ie door middel van iOS- en Android apparaten (zoals je smartphone en tablet) kan worden aangestuurd. Wil je weten wat-ie verder kan?

Batman: Arkham Knight verkoop gestaakt

Batman: Arkham Knight verscheen deze week, echter was dit geen vlekkeloze lancering. Direct na aankoop van het spel begonnen namelijk klachten van computergebruikers binnen te stromen dat het spel niet goed functioneerde. Zo waren er problemen met de audio en liep het spel zelfs vast. Warner Bros heeft de verkoop daarom gestaakt en geeft zelfs aan de mensen hun geld terug kunnen krijgen.

Dropbox vierhonder miljoen geregistreerde gebruikres

Dat Dropbox groot is weet iedereen. Dit blijkt ook weer uit de vierhonderd miljoen geregistreerde gebruikers die de online opslagplaats nu kent. Waar dit uiteraard niet overeen komt met actieve gebruikers is dit een groot aantal. Vooral aangezien ze vorig jaar aangaven ongeveer driehonderd miljoen gebruikers te kennen.

Sony aangeklaagd door platenlabel omtrent inkomsten van Spotify

Sony is aangeklaagd door het platenlabel 19 Recordings. Het platenlabel zou namelijk meer inkomsten hebben ontvangen door minder in te zetten op eerlijke royaltybetalingen door Spotify aan artiesten. De macht van Sony en andere labels is volgens het kleinere platenlabel te groot en dit willen ze met de rechtszaak aanpakken. Lees hier het hele artikel.

Apple Music betaalt 0,2 cent per nummer

Waar Apple Music eerst van plan was geen eurocent uit te keren aan artiesten tijdens de proefperiode van de online streamingsdienst, heeft de open brief van Taylor Swift hier verandering in gebracht. Apple heeft nu besloten 0,2 eurocent per muzieknummer uit te keren aan de artiest en een kleinere vergoeding daarbovenop aan uitgevers voor de songwriters-rechten. Leer hier meer. Er is echter nog meer heugelijk nieuws vanuit het Apple (Music)-kamp. Het bedrijf heeft namelijk contracten getekend met meer dan twintig duizend muziek labels. Niet mis dus!

Gebruik van tablets en wifi stijgt enorm in Nederlands onderwijs

Waar twee jaar het aandeel van tablets nog ongeveer één procent was in het Nederlandse onderwijs, ligt dit cijfer nu op de zestien procent. Dit is uiteraard een drastische toename en laat zien dat het onderwijs ook eindelijk aan het meegroeien is met de technologische ontwikkelingen binnen ons land. Dit moet echter nog beter.

Facebook Messenger te gebruiker zonder Facebook-account

Dat Facebook meer uit Facebook Messenger wilt halen is wel duidelijk. Het is nu namelijk mogelijk om Facebook Messenger te gebruiken zonder dat je een Facebook account hebt. Dit is voor nu enkel mogelijk in de Verenigde Staten, Canada, Peru en Venezuela, waar je met enkel je mobiele telefoonnummer, een naam en foto Messenger kunt gebruiken. Lees er hier meer over.

De mogelijk afgetapte kabels van KPN waren voor telefonieverkeer

71 Kabels van KPN die door Duitsland liepen en gedurende het tijdsbestek van 2005 tot en met 2008 mogelijk door de Duitse inlichtingendienst zijn afgetapt, waren bedoeld voor telefonieverkeer. Of er daadwerkelijk is afgetapt is alleen onduidelijk, aangezien KPN tijdens haar onderzoek hier geen bewijs voor kon vinden.

Ziggo pakt aandeel van twee procent op Nederlandse telecommarkt

Ziggo is nog een jonkie aangezien het bedrijf slechts anderhalf jaar bestaat. Het bedrijf heeft in die anderhalf jaar een marktaandeel van twee procent weten op te bouwen. Dit komt neer op ongeveer 160.000 klanten. Lees hier meer over de aandelen van de andere telecombedrijven die laten zien dat Ziggo er nog lang niet is.

Huawei heeft een maximale internetsnelheid van één terabit behaald

Hauwei maakte vandaag bekend dat ze in samenwerking met Proximus een downloadsnelheid van één terabit hebben behaald. Dit staat gelijk aan 125 gigabyte. Met deze downloadsnelheid kun je bijvoorbeeld 33 hd-films binnen één seconde downloaden. Iets wat waarschijnlijk in de toekomst normaal zal zijn! Lees hier het hele artikel.

Windows Tien ook op USB sticks verkocht

Microsoft heeft aangekondigd dat Windows Tien niet alleen op cd-rom zal worden verkocht, maar ook op USB stick. Dit aangezien veel (nieuwere) laptops geen cd-drive kennen, en wel voorzien zijn van USB-ingang. We weten alleen nog niet of dit ook in Europa het geval zal zijn, dat heeft Microsoft namelijk niet aangeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De technologische wereld van donderdag 25 juni
Sluiten