Daniel Koster
Daniel Koster 30 apr 2015

De technologische wereld van donderdag 30 april

De donderdag loopt alweer op zijn einde en dat betekent uiteraard maar één ding, het technologische overzicht van vandaag. Ook vandaag hebben wij weer het (tech) nieuws voor jou verzameld die jij naar onze mening niet mag missen. Na het lezen van dit overzicht ben jij weer helemaal op de hoogte van al het technologische nieuws. Wil je meer informatie rondom één van de nieuwsitems, check dan het bijbehorende artikel!

Sony presenteert kwartaalcijfers

De zorgen zijn bij Sony nog niet weg. Met het presenteren van de laatste kwartaalcijfers van hun boekjaar komen zij uit op een verlies van 949 miljoen euro over dat gehele boekjaar. Uiteraard wil Sony het komende boekjaar wel winstgevend afsluiten. Hoe zij dit wensen te gaan doen kun je hier lezen.

Dé reden voor vertraging Apple Watch

De reden voor de vertraging van de Apple Watch is de Taptic Engine. Of tenminste, dat wordt door de Wall Street Journal beweerd. De Taptic Engine verzorgt het tikje op je pols die aangeeft dat er een notificatie voor jou klaarstaat. De belangrijke onderdelen van de Taptic Engine worden door twee bedrijven geproduceerd, maar bij eentje blijken deze onderdelen niet goed te werken. Lees hier het artikel van de Journal.

Secret stopt

De app waarbij jij anoniem berichten kunt plaatsen gaat er mee stoppen. De reden voor het opheffen van de app, die toch door om en nabij de vijftien miljoen mensen werd gebruikt, is dat de app hedendaags te ver van de toenmalige visie van de oprichter vandaan staat. Check het volledige artikel hier.

Microsoft doet veel uit de doeken bij developers conference ‘Build’

Gisteren deed Microsoft dan eindelijk al haar plannen voor de toekomst uit de doeken. Een hele samenvatting van de conferentie vind je op WANT. Een paar belangrijke punten waren de Hololens, de opvolger van Internet Explorer ‘Edge’ en de integratie van verschillende producten en platforms tot één geheel met één Windows Store.

Go Pro gaat zich met de virtual reality markt bemoeien

Go Pro heeft vandaag een grote stap gezet in de richting van virtual reality. Het bedrijf heeft namelijk Kolor opgekocht. Dit is een bedrijf dat gear en software levert om het maken van virtuele video’s te ondersteunen. Dus pas op Oculus! Lees het artikel hier!

Netflix drie, HBO nul!

Voor het derde kwartaal heeft Netflix meer geld dan HBO verdiend. Dit moet toch een beetje pijn doen, aangezien Netflix sinds 2007 bezig is met het aanbieden van video-content en HBO al sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw actief is. Werk aan de winkel dus. Check quartz voor het hele artikel.

Vivo X5 Pro komt met oog-scanner

Waar het nieuws rondom de nieuwe X5 smartphone van Vivo tot nu toe nog wat lauw werd ontvangen, kwam daar vandaag verandering in. Vivo kondigde namelijk door middel van een foto aan dat de nieuwe smartphone gebruik zal maken van een oog-scanner in plaats van een vingerafdruk-scanner. Vet! Check het hele artikel hier.

MS DOS spelen in Twitter-posts

Het is vanaf vandaag mogelijk om door het insluiten van een code oude MS DOS-games in een tweet te zetten en te spelen. Speel nu dus vanuit je browser bijvoorbeeld Prince of Percia, awesome! Je kunt hier de spellen vinden en hier de het hele artikel.

AirBNB krijgt iPad-app

Waar er al een iPhone app was, was er ook de vraag naar een iPad app. En na het lange wachten zullen iPad-gebruikers niet getreurd zijn, want de hele interface is (naar onze mening) positief veranderd. Check hier het artikel met de uitleg waar je hem kunt downloaden.

Ai, ernstige lekken in Nederlandse webwinkels

Uit een onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat veertig procent van Nederlands grootste webshots lekken bevatten. Hackers zijn er uiteraard als de kippen bij om deze lekken te bottelen en hiermee allerlei informatie buit te maken. Bezorgd? Check dan het artikel hier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De technologische wereld van donderdag 30 april
Sluiten