Daniel Koster
Daniel Koster 7 mei 2015

De technologische wereld van donderdag 7 mei

Het is alweer donderdagavond 7 mei. Wij hebben de hele dag volop van het tech-nieuws mogen smullen. Wederom waren er diverse nieuwsberichten die interessant waren, maar net niet interessant genoeg voor een volledig artikel. Wij blijven van de mening dat jij dit nieuws niet kunt missen. Mario Karten in het pretpark van Universal, een nieuwe Tesla-auto in 2017 of met je ogen de ruitenwissers van je nieuwe Jaguar bedienen. Het is slechts een greep uit het nieuwsoverzicht van vandaag. Veel leesplezier!

Nintendo voor het eerst winst sinds drie jaar

Nintendo heeft een aantal jaar met de handen in het haar gezeten, maar dit jaar lijkt het tij gekeerd. Zij behaalden over het afgelopen boekjaar namelijk een winst van 310 miljoen euro. Nu is dat voor grote bedrijven als Nintendo bijna geen geld, maar het blijft toch winst! Lees hier meer.

Smartwatch om achter het stuur? Pas op voor flinke boetes!

Het heeft verschillende mensen al een flinke boete op geleverd. Het gebruik van een smartphone achter het stuur. Dit kost je namelijk tweehonderddertig euro. Maar hoe zit dat precies met een smartwatch. Want een smartwatch staat toch in verbinding met je smartphone waardoor je indirect continue je smartphone achter het stuur gebruikt. Nina Verberne, hoofdredacteur van Always w/ zocht het uit. Lees er hier alles over.

Nieuwe patent Jaguar laat je de ruitenwissers besturen met je oogleden

Het gaat hier om de ruitenwissers van het achterraam. Het systeem maakt van eye-tracking technologie gebruik. Deze technologiereageert automatisch op het gedrag van de bestuurder. Kijkt de bestuurder dus via het achterste raam naar buiten en is het hondenweer, dan zal de ruitenwisser automatisch aanspringen. Check het hele artikel.

Source: PSFK

Alarm slaan bij de politie nu ook mogelijk via smartphone-app

De politie heeft een nieuwe dienst beschikbaar gemaakt. Dit is de applicatie SOS ALARM. Het is mogelijk om met jouw smartphone een melding te sturen via deze app. Zo kun jij de politie op de hoogte te stellen van wat er aan de hand is. Hierbij wordt automatisch diverse informatie meegestuurd, zoals jouw locatie. Check het artikel voor meer informatie.

World of Warcraft verliest drie miljoen gebruikers in de afgelopen drie maanden

Het gaat niet goed met World of Warcraft. Van de betalende spelers van één van de meest bekende online multiplayer spellen, is drie miljoen afgehaakt. De inkomsten zijn wel redelijk stabiel gebleven. Vindt je dit vreemd, check het artikel voor meer uitleg hier.

Het smartphone scherm van één op de twaalf Nederlanders is stuk

Uit een enquête is gebleken dat de smartphone van één op de vijf Nederlanders mankementen vertoont. Wanneer er gekeken werd naar wat er aan de hand was, bleek dat ongeveer acht procent van de Nederlandse bevolking, oftewel één op de twaalf Nederlanders, een kapot scherm had. Er waren ook andere mankementen, die kun je hier vinden.

De Powerwall van Tesla is nu al een groot succes

Tesla kan niet anders dan content zijn met het aantal reserveringen met betrekking tot de Powerwall. Dit zijn er namelijk 38.000. Met dit grote aantal reserveringen zal, als Tesla op de huidige productiecapaciteit blijft zitten, tot midden 2016 de gehele productie al verkocht zijn. Dat is toch een lekker gevoel. Lees hier meer.

‘Android M’ wordt op Google I/O 2015 waarschijnlijk onthuld

Oeps! Een screenshot van het officiële programma voor Google I/O 2015 wijst toch wel erg in de richting van een nieuwe software release. Vorige keer stond Android L op het programma en bleek dit Android Lollipop te zijn. Wordt het dit maal weer iets zoets? Lees hier meer!

Tesla komt begin 2016 met een betaalbare elektrische auto

Ja, nogmaals Tesla in het nieuws. Nu aangezien het bedrijf heeft besloten een wat betaalbaardere elektrische auto te bouwen. Deze zal een dikke 31.000 euro gaan kosten en hopelijk midden 2017 te verkrijgen zijn. Goed nieuws voor de Tesla fans! Lees het hele artikel.

Nieuwe iPad reclame belooft dat-ie alles gaat veranderen

Dat de iPad verkoop tegenvalt is allang geen geheim meer. Zo verkocht Apple in het eerste kwartaal van 2015 bijna vijf miljoen minder iPads in vergelijking met het jaar daarvoor. Wellicht om deze reden dat Apple met een nieuwe spot voor de iPad kwam waarin zij beloven dat het alles-ie gaat veranderen. Een vette spot, dat moeten wij toegeven, maar of het echt alles gaat veranderen, dat is maar de vraag. Meer lezen?

Pretparken van Universal gaan Nintendo attracties kennen

Universal gaat in samenwerking met Nintendo onvergeetbare attracties creëren. Wanneer en welke attracties dit zullen zijn is nog niet bekend, maar het nieuws alleen al maakt ons zeer enthousiast. Levensechte Mario Kart, hoe awesome zou dat zijn? Lees er hier meer over.

Nieuwe Facebook kantoor ziet er gaaf uit en is een drama om in te werken

De Wall Street Journal plaatste een review van het nieuwe kantoor van Facebook. Dit kantoor is zo ingericht dat je geen persoonlijk kantoor hebt, maar iedereen elkaar altijd en overal kunt zien. Een vet idee qua openheid dus, maar wel lastig om je te concentreren aangezien je iedereen, inclusief Mark Zuckerberg, op de vingers kunt kijken. Check hier het artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De technologische wereld van donderdag 7 mei
Sluiten