Barry Kraakman
Barry Kraakman 29 jun 2015
Leestijd: 3 minuten

De technologische wereld van maandag 29 juni

Het is maandagavond en dat betekent uiteraard maar één ding: het technologische nieuwsoverzicht van vandaag! Ook vandaag hebben wij weer het (tech) nieuws voor jou verzameld die jij naar onze mening niet mag missen. Na het lezen van dit overzicht ben jij weer helemaal op de hoogte. Wil je meer informatie rondom één van de nieuwsitems, check dan het bijbehorende artikel!

100.000 nummers in Apple Music’s cloud met iOS 9

Apple SVP Eddy Cue bevestigt via Twitter dat het bedrijf werkt aan het uitbreiden van het aantal eigen nummers dat men kan uploaden naar Apple’s streamingdienst. Waar de limiet nu nog op vijfentwintigduizend nummers ligt, zal deze met de lancering van iOS 9 waarschijnlijk worden opgeschroefd naar honderdduizend nummers. (Bron)

Smartphone opladen door te bewegen

De Universiteit van Michigan heeft een techniek ontwikkeld die het mogelijk maakt wearables op te laden door te bewegen. Tekcapital krijgt (vooralsnog) het alleenrecht dit te gebruiken. Hoe en waarin het bedrijf deze technologie wilt gaan implementeren houden ze voorlopig nog even geheim. Hier lees je meer over deze vernuftige uitvinding.

LG maakt zeshoekige smartwatch-accu

LG heeft een zeshoekige accu ontwikkeld die speciaal voor smartwatches is bedoeld. De vorm moet zo’n 25 procent meer (een 4 uur langer te gebruiken) accuduur geven ten opzichte van de huidige accu’s in slimme horloges. (Bron)

Beats 1 vanaf morgen 18:00 live

Apple’s wereldwijde en non-stop radiozender Beats 1 gaat morgen om 18:00 live. Om naar deze zender te kunnen luisteren is de update naar iOS 8.4 wel vereist. Deze zal morgen dan ook vanaf 17:00 beschikbaar zijn. Lees meer!

Onderzoekers sturen meer data door glasvezel dan mogelijk was

Onderzoekers hebben een manier gevonden waarop ze meer data door glasvezel kunnen sturen. Meer informatie vind je hier.

Facebook test Snapchat-achtige fotobewerking

Sommige Facebook-gebruikers op iOS krijgen de mogelijkheid om geuploadde foto’s vóór het plaatsen op een Snapchat-achtige manier te bewerken. Aangezien lang niet iedereen deze functies heeft, lijkt het om een publieke test te gaan. Lees ‘t hier.

Google Now straks (beperkt) offline beschikbaar

Android Police nam Google Now onder de loep en vond in de broncode verschillende aanwijzingen voor een offline-versie van Google Now. Het aantal functies lijkt beperkt te zijn. (Bron)

Foto’s OnePlus Two uitgelekt

Uitgelekte foto’s lijken de OnePlus Two te bevestigen. De telefoon krijgt volgens de geruchten een 5,5 of 5,7-inch scherm en een USB-c aansluiting. Zie het toestel hier.

Samsung’s Tizen-smartphone loopt storm in India

De goedkope Samsung Z1, die op het eigen besturingssysteem Tizen draait, is meer dan één miljoen keer verkocht in India. Of Samsung ook Tizen-smarpthones naar Europa wilt brengen is nog onduidelijk. Lees hier meer.

Windows-updates binnenkort terug op laptops van Samsung

Waar vorige week bleek dat Samsung de automatische updates van Windows expres tegenhoudt, geeft het bedrijf nu aan dat een patch de updates binnenkort weer beschikbaar moet stellen. Meer over dit frappante nieuws lees je hier.

Londense dubbeldekker gaat groen

Boris Johnson, burgermeester van Londen, kondigt de eerste volledig elektrische dubbeldekker-bus aan. Als alles volgens planning loopt, rijdt-ie in oktober door de Engelse hoofdstad rond. Lees hier meer.

Honor 6 en 6 plus krijgen Android 5.1

Zowel de Honor 6 als de 6 plus krijgen later deze zomer een update naar Android 5.1. De fabrikant gaat de software-update eerst testen. (Bron)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De technologische wereld van maandag 29 juni
Sluiten