Barry Kraakman
Barry Kraakman 12 jun 2015

De technologische wereld van vrijdag 12 juni

Het is vrijdagavond en dat betekent uiteraard maar één ding: weekend! Om helemaal up-to-date het weekend in te gaan hebben wij ook vandaag weer het (tech) nieuws voor jou verzameld die jij naar onze mening niet mag missen. Na het lezen van dit overzicht ben jij weer helemaal op de hoogte. Wil je meer informatie rondom één van de nieuwsitems, check dan het bijbehorende artikel!

Twitter-topman stapt op

De topman van Twitter is stapt per 1 juli op wegens teleurstellende beursresultaten. Daarnaast is de grens van 140 tekens in Direct Messages (DM) opgeheven.

Ondersteuning oude iPads makkelijk op te heven

Developers kunnen met de komst van iOS 9 ondersteuning voor oudere iDevices (de 32-bits) makkelijk laten vallen. Hierdoor komen praktisch gezien alle iPads vóór de iPad Air in gevaar. (Bron)

Facebook moet nóg socialer

Zuckerberg wilt nog meer tools voor Facebook maken die het voor de gebruikers makkelijker maakt om elkaar te helpen. Lees hier meer.

Google Slides ondersteunt Chromecast

Presentaties via Google Slides kunnen nu draadloos naar de Chromecast worden gestreamd. Hier lees je meer over deze handige toepassing.

Android naar BlackBerry?

Verschillende geruchten wijzen op een BlackBerry-smarpthone die gaat draaien op Android. Zal dit genoeg zijn om BlackBerry van een ondergang te redden? Lees meer.

Uber tijdelijk(?) beperkt in Nederland

Het lijkt er op dat Uber zich tijdelijk gedeisd houdt in Nederland. Alleen grootgebruikers kunnen nog gebruik maken van de taxi-dienst. Meer informatie.

Fiscus mist inkomsten dankzij Airbnb

De belastingdienst onderzoekt Airbnb. De fiscus vreest teveel inkomsten te missen dankzij de particuliere aanbieders van slaapplaatsen. (Bron)

App leert Uber-chauffeurs de straten van San Francisco

Speciaal voor (toekomstige) Uber-chauffeurs heeft Uber een spelletje uitgebracht op iOS. Het doel is om de meest efficiënte weg te kiezen voor het oppikken van nieuwe klanten. Meer over dit toffe spelletje.

Internet of things-lab van Dell in Europa

Dell heeft haar eerste internet of things lab in Europa geopend. Na VS heeft ook Europa een lab van Dell die organisaties wilt helpen bij het creëren van oplossingen voor dit populaire fenomeen. (Bron)

Contactloos betalen ING-klanten komt naar Android

Android-gebruikers met Android 4.4 of hoger kunnen, als ze een bankrekening hebben bij de ING, binnenkort contactloos betalen met de NFC-chip uit hun telefoon. Check it out!

Nummers Spotify alleen voor betalende gebruikers

Spotify heeft voor het eerst nummers alleen voor betalende gebruikers beschikbaar gesteld. Meer over deze opvallende keuze.

Google moet ‘recht tot vergeten’ wereldwijd toepassen

Frankrijk eist dat Google het ‘recht tot vergeten te worden’ wereldwijd moet doorvoeren. Hele nieuwsartikel.

LG G2 Mini krijgt Lollipop-update

Gebruikers uit verschillende Europese landen melden dat ze hun LG G2 Mini naar Android Lollipop kunnen updaten. Wanneer de update precies in Nederland beschikbaar is, is nog onbekend. Meer lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De technologische wereld van vrijdag 12 juni
Sluiten