Rutger Houweling
Rutger Houweling 26 jun 2015

De technologische wereld van vrijdag 26 juni

Daar is-ie weer, het weekend! Maar voordat-ie aanbreekt check je uiteraard eerst nog even de hoogtepunten van het tech-nieuws van vandaag! Er is nieuws over de zelfrijdende auto’s van Google en volgend jaar kunnen we in de eerste jetpack voor consumenten rondvliegen.

OnePlus 2 komt er op spectaculaire wijze aan

Op 27 juli wordt de opvolger van de succesvolle Chinese OnePlus One gepresenteerd. En dat wordt via een spectaculaire VR-ervaring naar de consument gebracht. Lees er hier meer over.

Drones worden in Nederland ingezet om files te voorkomen

Rondom het evenement Concert at Sea zal de Rijkswaterstaat met drones gaan rondvliegen om ervoor te zorgen dat het verkeer in goede banen wordt geleid en er zo min mogelijk files ontstaan. Als automobilist zul je er in principe niets van merken. Dat meldt de NOS.

De eerste jetpack voor consumenten verschijnt in 2016

Yes! Onze droom om in een jetpack rond te vliegen kan snel werkelijkheid worden. Als we er 150.000 dollar voor over hebben. Als je de jetpack op je rug hebt zal 200pk je omhoog brengen en kun je er vervolgens ruim een half uur mee rondvliegen en een snelheid van 74 kilometer per uur halen. Je mag alleen niet zwaarder dan honderdtwintig kilogram wegen. (Bron)

Apple Watch vanaf 17 juli in Nederland

Daar is-ie eindelijk, de Apple Watch komt naar Nederland! Op 17 juli om precies te zijn. Lees hier meer over de prijs en beschikbaarheid.

Airbnb is weer een stuk rijker

De kans is groot dat Airbnb binnenkort op 24 miljard dollar wordt gewaardeerd. Ze staan namelijk op het punt om een investering van 1,5 miljard dollar binnen te harken. Geen slechte vangst als je bedenkt dat het bedrijf een jaar geleden op zo’n tien miljard dollar werd gewaardeerd. Bij de investering zijn het Amerikaanse bedrijf General Atlantic en de Chinese bedrijven Tiger Global en Hillhouse Capital betrokken. (Bron)

Apple werkt aan een 21,5-inch iMac met een scherper 4K-scherm

In Apple’s nieuwste versie van OS X, El Capitan is informatie gevonden over de ondersteuning van een scherm met een resolutie van 4096 x 2304 pixels. In september wordt er nieuwe hardware gepresenteerd dus daar zou deze nieuwe iMac gerust tussen kunnen zitten. Hier lees je meer informatie.

Microsoft lanceert Sway voor de iPad

Microsoft’s presentatie-app Sway was al voor het web en de iPhone beschikbaar, maar is nu ook voor de iPad geoptimaliseerd. Met de presentatie-app kun je eenvoudig foto’s, video’s en tekst aan je Sway toevoegen kun je gemakkelijk tussen de preview en editor schakelen. (Meer info)

De zelfrijdende auto van Google de openbare weg op

Als er deze zomer een roadtrip door Californië gepland staat dan moet je even extra goed je ogen open zetten. Er bestaat namelijk een kans dat je een zelfrijdende auto van google tegenkomt. Gisteren plaatst Google onderstaande foto op het speciale Google+ account van de zelfrijdende auto. Google heeft uiteraard ook een mooi platform rondom de auto gemaakt waarop iedereen zijn of haar ervaring kan delen. Die vind je hier.

Ingenieuze Nederlandse jongeman vliegt in zelfgemaakte gigantische drone

Ingenieuze jongeman Thorstin Crijns heeft een gigantische drone ontwikkeld waarmee hij zelf de lucht in wordt getild. Check hier de testvlucht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De technologische wereld van vrijdag 26 juni
Sluiten