Daniel Koster
Daniel Koster 15 jul 2015

De technologische wereld van woensdag 15 juli

Zoals altijd hebben we ons vandaag weer vol overgave op al het tech nieuws in de wereld gestort. We werden vandaag bestookt met berichten over nieuwe smartphones, zoals die van Commodore. Wil je weten welke grote smartphone producenten vandaag nieuwe mobiele telefoons hebben aangekondigd? Scrol dan snel door en check het nieuwsoverzicht van woensdag 15 juli!

Motorola brengt 28 juli waterdichte Moto G uit

De nieuwe Moto G zal vanaf 28 juli in verschillende landen worden uitgebracht en waterdicht zijn. Ze zullen die dag ook al in diverse winkels liggen. In Nederland verschijnen de smartphones van Motorola vaak een paar weken later, dus wij kunnen ‘m in augustus verwachten. Lees hier hoeveel hij waarschijnlijk gaat kosten en meer.

Google lanceert Eddystone

Google kondigde vandaag aan dat ze Eddystone gaan lanceren. Eddystone is een open source Bluetooth Low Energy format. Het is ontworpen om ontwikkelaars te helpen en om locatie gebaseerde content te maken die direct naar de consument kan worden gestuurd. Lees hier meer over Eddystone.

Toyota roept 28.000 hybride auto’s terug

Toyota heeft 28.000 hybrides teruggeroepen. De reden is een software fout. Het gaat hierbij om de Toyota Prius Wagon en de Toyota Auris die tussen 2010 en 2014 geproduceerd zijn. Dit zijn er 20.000 in Nederland. Door de software fout kan de auto plots tot stilstand komen. Lees het hele artikel voor meer informatie.

Binnenkort nieuwe Lumia smartphones met Windows 10

Microsoft heeft tijdens een evenement aangekondigd dat ze spoedig met nieuwe Lumia smartphones gaan komen. Deze mobiele telefoons zullen draaien op Windows 10, het vernieuwde OS van Microsoft. Bron.

Nokia gaat weer smartphones maken

Nokia heeft in een persbericht bevestigd dat het bedrijf weer smartphones gaat maken. Dit gaat het bedrijf echter niet op eigen houtje doen, maar met een partner. Verdere informatie is nog onbekend, maar spannend is het wel! Lees hier het hele artikel.

Samsung presenteert Galaxy Note 5 en S6 Edge+ op 12 augustus

De geruchten dat Samsung op 12 augustus de Galaxy Note 5 en S6 Edge+ gaan presenteren worden steeds luider en lijken waar te zijn. Dit aangezien Samsung een concrete datum en locatie heeft genoemd. Meer lezen? Daarnaast heeft Samsung de Galaxy A8 vandaag gelanceerd. Dit is de dunste smartphone tot nu toe, aangezien-ie slechts 5,9 millimeter dun is!

Bellen via WhatsApp en andere instant messengers is populair

Twaalf procent van de telefoongesprekken van de Nederlandse bevolking gaan nu via instant messengers. Zo kun je bellen met WhatsApp en Facebook Messenger. De vraag die nu uiteraard gaat opspelen is of dit de dood van de belbundel betekent? Bellen is in ieder geval een stuk goedkoper als het via de wifi kan. Lees het hele artikel hier.

Oude Reddit-CEO is geheimen aan het lekken

Dat de kous met het ontslag van Ellen Pao af zou zijn hadden we niet verwacht. Die verwachting blijkt vandaag gegrond aangezien Yishan Wong, voormalig CEO van Reddit, zich ook aan het mengen is met de discussie. Check hier wat ze allemaal heeft gezegd.

Het kostuum en de batmobiel van Michael Keaton komen naar Batman: Arkham Knight

Michael Keaton droeg in het jaar 1989 een gaaf kostuum en reed rond in een strakke wagen. Wellicht waren ze toen zelfs een beetje voor hun tijd, want nu kun je met het spel Batman: Arkham Knight in de ‘oude’ batmobiel rondscheuren. En dat in het verse kostuum van toen ook nog. Bron.

De nieuwe smartphone van Huawei krijgt 5,7 inch scherm en Snapdragon 820

De nieuwe Nexus van Hauwei is in de maak, of zo lijkt het. Hierbij is gelekt dat de mobiele telefoon een 5,7 inch scherm zal krijgen, een fors formaat dus. Daarnaast zal-ie gebruik gaan maken van de Snapdragon 820 chip en een vingerscanner. Meer weten?

Beveiligingsproblemen Adobe en Microsoft opgelost

De beveiligingsproblemen die bij het Italiaanse Team Hacking voorkwamen zijn door Microsoft en Adobe opgelost. De problemen bevonden zich in Internet Explorer 11 en Flash. In principe zou Adobe Flash dus weer veilig moeten zijn. Wil je het zekere voor het onzekere zetten en Flash uitzetten, check dan dit artikel. Lees het hele artikel hier.

Reageer op artikel:
De technologische wereld van woensdag 15 juli
Sluiten