Jelle van Es
Jelle van Es Elektrische auto's 3 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

De Tesla Model 3 rijdt in 50 uur van Los Angeles naar New York

De Tesla Model 3 is verantwoordelijk voor een nieuw record. Alex Roy, editor voor The Drive, heeft het voor elkaar gekregen om met de auto van Los Angeles naar New York te rijden. In 50 uur, 16 minuten en 32 seconden was New York bereikt. Daarmee heeft de Tesla Model 3 een nieuw record te pakken.

Een nieuw record Tesla

Het vorige record van nagenoeg dezelfde route staat op naam van de Model S 85D, die er ongeveer een uur langer over deed. Daarbij moet wel gezegd worden dat als we Google moeten geloven, dat het nog sneller kan. Via Google Maps zou je er namelijk 41 uur over moeten doen.

Tesla Model 3 maps

Daarbij moet dan wel weer gezegd worden dat de omstandigheden voor de Tesla Model 3 niet ideaal waren. De reis begon op 26 december en werd op 28 december afgemaakt. In die periode was het nogal koud in de Verenigde Staten en had Alex Roy te maken met sneeuw, waardoor je niet op maximale snelheid kunt rijden. Zo was het op de onderstaande tweet zeven graden onder nul.

Tesla Model 3 functioneert naar behoren

Aan deze reis kun je een aantal dingen ontleden. Ten eerste functioneert de Tesla Model 3 gewoon naar behoren. De auto heeft zonder al te veel problemen in lastige weercondities zo’n 4500 kilometer afgelegd in 50 uur. Daarnaast geeft Alex Roy een redelijk idee over de kosten van elektrisch rijden. Op verschillende oplaadpunten waren zij in totaal zo’n 100 dollar kwijt, wat neerkomt op iets meer dan tachtig euro. Ook laat het zien dat er in de Verenigde Staten genoeg Tesla-laadpunten zijn om deze reis te kunnen maken. Het is nog wel interessant om te zien wat het verschil zou zijn als dezelfde trip in de zomer gemaakt zou worden.

Wil je meer lezen over Tesla? Bezoek dan onze auto-pagina met veel nieuwtjes over Tesla en andere auto’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De Tesla Model 3 rijdt in 50 uur van Los Angeles naar New York
Sluiten