Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 28 jan 2019

De Tesla Model 3 wordt volgende maand in Europa uitgeleverd

Op de wegen van de Verenigde Staten zou je hem al tegen kunnen komen: de Tesla Model 3. Maar zoals wel vaker moet Europa wachten. Dat wachten duurt waarschijnlijk niet meer al te lang. Volgende maand begint Tesla waarschijnlijk met de uitlevering van de eerste Tesla Model 3’s in Europa.

De Tesla Model 3 in Europa

Althans, dat is wat Tesla verwacht. In het verleden bleken die verwachtingen niet altijd te kloppen, dus het is nog wel een gevalletje eerst zien, dan geloven. Maar het is voor Tesla wel een must om hun Tesla Model 3 op de Europese markt te komen, want dit jaar lijkt er een spannende strijd te gaan ontstaan met onder andere BMW en Audi. Als je dan niet je wagen beschikbaar hebt, dan mis je uiteindelijk marktaandeel.

Tesla Model 3

En Tesla kan wel wat succes gebruiken, aangezien het bedrijf in de Verenigde Staten het steeds zwaarder krijgt. Met name het probleem dat de vraag groter is dan het aanbod en het bedrijf daarmee niet aan de verwachtingen kan voldoen is groot. De vraag is natuurlijk of het openen van een extra markt die problemen niet alleen maar groter maakt.

Onlangs maakte Elon Musk nog bekend dat zo’n zeven procent van de Tesla-werknemers ontslagen zou gaan worden. Daarbij dacht de beste man dat het bedrijf aan de verwachtingen kon voldoen voor 2019, maar liet hij tegelijkertijd ook weten dat het een jaar met verschillende uitdagingen zou gaan worden.

In Nederland wordt eerst de versie met de grootste accu en de Performance-variant geleverd. Daar betaal je respectievelijk 58.800 euro en 69.700 euro voor. Nog meer slecht nieuws: wanneer je de Model 3 zakelijk koopt, loop je het bijtellingsvoordeel mis. De auto’s worden immers pas vanaf februari geleverd. Oftewel, boven de 50.000 euro draag je gewoon 22 procent af.

Het is nog niet bekend hoeveel Nederlanders zich al hebben ingeschreven voor de Tesla Model 3. De Amerikaanse autofabrikant maakt dergelijke cijfers vooralsnog niet bekend. Ook is het onduidelijk hoeveel exemplaren er voorradig zullen zijn.

Reageer op artikel:
De Tesla Model 3 wordt volgende maand in Europa uitgeleverd
Sluiten