De toekomst: Nissan’s elektrische raceauto test het parcours van Top Gear

Is er toekomst voor elektrische raceauto’s? Het antwoord is ja! Vorige week is namelijk de ePrix FormulaE Racing Championship in Beijing van start gegaan. Dit leverde een hoop spektakel en een flinke crash zonder vuurwerk op. Ook tijdens de ’24 Hours of Le Mans’ van dit jaar deed een elektrische auto mee. De Nissan ZEOD RC. Niet vol-elektrisch, maar hybride. Toch heeft de Nissan tijdens de race een volledige ronde alleen op de accu gereden. Tijdens deze ronde haalde de auto een snelheid van driehonderd kilometer per uur. De auto heeft de race helaas niet uitgereden, omdat er problemen waren met de transmissie. Maar dat betekent niet dat de auto nergens meer kan rijden.

Top Gear Magazine redacteur Ollie Marriage testte de elektrische raceauto onlangs op het parcours van Top Gear. En hij sprak na afloop met vol lof over het voertuig. Vooral het vermogen dat de elektrische motor levert is indrukwekkend. Het is wel wennen om in zo’n raceauto te cruisen. Vooral als je in de gecombineerde modus racet en de zevenhonderd paardenkrachten aan het werk worden gezet. Ollie maakte dan ook een mooie spin in zijn eerste ronde. Check de Nissa ZEOD RC hieronder aan het werk. Elektrische raceauto’s hebben zeker toekomst.

Benieuwd naar de ronde waarin de Nissan ZEOD RC tijdens de ’24 Hours of Le Mans’ alleen met de accu racete? Check dan deze video:

Reageer op artikel:
De toekomst: Nissan’s elektrische raceauto test het parcours van Top Gear
Sluiten