Daniel Koster
Daniel Koster 29 feb 2016

De tofste apps van de afgelopen week: Foodie, A Timy Game of Pong en meer

Het is een feit dat de app-wereld constant in ontwikkeling is en wekelijks worden duizenden nieuwe apps aan de markt toegevoegd. In een wereld waarin je door de bomen het bos niet meer ziet, slaan wij de handen ineen met Android Planet en iPhoned.nl. Gezamenlijk zijn wij jouw boswachter en leiden we je door het bos vol met apps en helpen je de slechte te vermijden. Dit zijn volgens ons de beste apps van de afgelopen week.

De beste Android-apps van week 8

Deze week hebben we onder meer een tijdschiften-app, een antieke videocamera-app en een fruitig sociaal netwerk voor je geselecteerd. Meer toffe nieuwe Android-apps vind je op deze pagina.

1. Maggy

Wie graag altijd en overal tijdschriften wil lezen, moet Maggy eens proberen. Deze ‘Netflix voor bladen’-app is eindelijk voor Android beschikbaar en heeft een groot aanbod, waaronder Cosmopolitan, Elle, Esquere, Vrij Nederland en meer. De app vraagt bij het opstarten om je interesses, waarna Maggy een selectie maakt van magazines en artikelen die voor jou interessant kunnen zijn. Een andere belangrijke feature is Maggy Today, waarin je elke dag een nieuwe selectie van artikelen kunt vinden, waardoor je niet snel uitgelezen zult zijn. In totaal kun je tot wel dertig magazines bekijken op de app.

2. Foodie

Als eten je lust en je leven is en je dit graag deelt met de rest van de wereld, raden wij je aan om Foodie te downloaden. Foodie is dé app die jouw eten zo mooi mogelijk in beeld brengt, waarna je de foto op je sociale mediakanalen kunt om iedereen jaloers te maken. Foodie werkt als een gewone foto-app, maar richt zich specifiek op alles wat eetbaar is. Aan boord zijn meer dan twintig speciale filters om je maaltijden er nog lekkerder uit te laten zien. Zo kun je bijvoorbeeld een scherptediepte-effect instellen, zodat het eten nog meer opvalt. Daarnaast heeft Foodie een unieke ‘flat lay’-functie, die aan de hand van kleuren toont of jij je smartphone goed hebt gepositioneerd boven het eten.

3. VPRO Koos

VPRO Koos is een nieuwe app van de publieke omroep die gebruikers helpt het dagelijkse media-aanbod te filteren. Iedere dag staat Koos klaar om je vijf tips te geven over wat je kunt kijken, lezen of luisteren. De redactie van de VPRO bepaalt wat interessant kan zijn, maar de app biedt meer dan alleen VPRO-programma’s. De app werkt na installatie meteen; je hoeft nergens in te loggen of je te registreren. Ook staat er bij ieder item vermeld hoelang het duurt om het bestand af te spelen of te luisteren. Naast de vijf dagelijkse tips bevat VPRO Koos een tv- en radiogids, zodat je zelf kunt zoeken naar interessante items. Je kunt ‘m hier downloaden.

4. VHS Camcorder

Deze video-app brengt je terug naar de jaren tachtig, toen video’s nog met zware camcorders werden geschoten en cassettes waar je u tegen zegt bestonden. VHS Camcorder laat je filters toevoegen aan video’s die je op je Android hebt gemaakt. Wanneer je de app opstart, verandert je smartphone in een camcorder. De vierkante knopjes aan de zijkanten en de grote rode Rec-knop maken het nostalgische gevoel compleet. VHS Camcorder bevat verschillende effecten om je video’s ouder te laten lijken. Denk aan lelijke grijseffecten, witte horizontale streepjes en nostalgische schokkerige beelden. De sterkte van de effecten naar wens aanpassen. De videokwaliteit blijft overigens hetzelfde, de filter wordt alleen over het beeld gelegd.

5. Peach

Het sociale netwerk Peach maakte een maand geleden furore op iOS en is eindelijk beschikbaar op Android. De app is niet meer zo trending als een maand geleden, maar biedt nog steeds enkele toffe features. Bij Peach is het de bedoeling dat je mensen of organisaties volgt, waarna je hun berichten in een lijst ziet. Onder de accountnaam van ieder contact staat hun laatst gedeelde bericht. In feite beheer je een eigen stream die je vult met foto’s, tekst, gifjes en meer. Je kunt berichten van anderen liken in de vorm van een hartje of een reactie achterlaten. De onderscheidende feature van media is het gebruik van ‘magic words’. Door het gebruik van dergelijke woorden kun je elementen aan je post toevoegen zoals ‘echo’ of ‘noise’, waarna eeen tekstbubbel onder in beeld verschijnt om te gebruiken.

De beste iPhone-apps van week 8

In de App Store zijn de afgelopen weken weer duizenden nieuwe apps verschenen. Wat te denken van Anchor of A Tiny Game of Pong? Check deze pagina voor meer nieuwe iOS-apps.

1. A Tiny Game of Pong

De klassieke versie van Pong is nu ook te spelen op je Apple Watch. De game bevat twee spelmodi. In de eerste is het de bedoeling om als eerste drie punten te score, terwijl je in de tweede modus (arcademodus) oneindig lang door kunt spelen tegen de computer. Tijdens het spelen wordt je score bijgehouden, waarmee je vervolgens de ranglijsten op gaat. De besturing verloopt, niet geheel verrassend, via de digitale kroon van de Watch.

2. Otto Radio

Otto Radio is de ideale app als je wilt beginnen met podcasts luisteren, maar nog niet weet wat je precies moet gaan luisteren. Deze app geeft aanbevelingen op basis van je interesses. Otto Radio is opgedeeld in meerdere categorieën. Denk hierbij aan sport, films, muziek, maar ook bijvoorbeeld wetenschap en technologie zitten in de app verwerkt. Het aanbod is af en toe wat overladen met oninteressante Amerikaanse podcasts, maar toch zitten er genoeg leuke onderwerpen en thema’s bij doordat de app op de gebruiker is afgestemd.

3. Bright New Day

Als je elke dag de behoefte voelt om geïnspireerd te raken door een interessante levensquote is Bright New Day dé app voor jou. Hij geeft iedere dag een nieuwe inspirerende quote en dat is het eigenlijk wel. Bright New Day blinkt uit in zijn simpelheid. De citaten staan compleet centraal zonder rare fratsen eromheen. Wanneer je echt emotioneel geraakt bent door een quote geeft Bright New Day je de mogelijkheid om je favoriete quotes via social media te delen.

4. TomTom GO Mobile

TomTom GO Mobile is een nieuwe en gratis te downloaden navigatie-app. In tegenstelling tot eerdere navigatie-apps van TomTom die redelijk prijzig waren, krijg je bij TomTom GO Mobile iedere maand 75 kilometer gratis. Een ander voordeel is dat je offline kunt navigeren door onder andere de Benelux, Europa en andere werelddelen. De kaarten dien je logischerwijs vooraf te downloaden. Daarnaast bevat de navigatie-app nog enkele handige functies, waaronder ‘Nuttige Plaatsen’ waar je bijvoorbeeld benzinestations of hotels vindt. Ook zit er een slimme zoekfunctie ingebouwd, die naar plekken zoekt terwijl je typt. TomTom GO Mobile heeft verder alle features die je van een goede navigatie-app zou verwachten.

5. Anchor

De nieuwe app Anchor laat zien dat audiobloggen steeds toegankelijker wordt. Anchor is vooral gericht op korte blogs en interactie met andere Anchor-gebruikers. Nadat je een account hebt aangemaakt kun je beginnen met bloggen. De losse audioblogs worden ‘waves’ genoemd. Een wave duurt maximaal twee minuten, en alhoewel dat mischien kort klinkt, kun je toch aardig wat kwijt in die korte tijd. Door het format word je gedwongen je gedachtes exact te formuleren. Het knappe is dat de app al snel aanvoelt als een community. Dit komt omdat alles draait om stemmen en dat is heel persoonlijk. Als mensen op elkaar reageren is het een echt gesprek waar je ook nog aan kunt deelnemen.

Reageer op artikel:
De tofste apps van de afgelopen week: Foodie, A Timy Game of Pong en meer
Sluiten