Daniel Koster
Daniel Koster 11 jan 2016
Leestijd: 4 minuten

De tofste gadgets en vernuftigste innovaties van CES 2016

Helaas, CES 2016 is alweer achter de rug. Dit evenement, dat afgelopen week in Las Vegas plaatsvond, is het innovatieve spektakel waar de nieuwste gadgets en innovaties worden gepresenteerd. Elk jaar weer komt er een hele waslijst voorbij. Wij hebben echter een selectie voor jou gemaakt van dé twaalf producten en innovaties van CES 2016 die je niet mag missen!

Draadloos opladen is nu écht draadloos

Draadloos opladen is simpelweg niet wat wij ervan verwachtten. Dit aangezien het niet écht draadloos was, je moest je telefoon op een schijf leggen die in een stopcontact moest. Dat is met de technologie van Ossia verleden tijd. De Cota is een chip die in de smartphone wordt aangebracht waardoor je telefoon binnen een straal van tien meter van het basisstation wordt opgeladen. En niet enkel je smartphone, elk elektronisch apparaat met zo’n chip wordt zodoende opgeladen!

Het oprolbare scherm van LG is awesome

We weten al langer dat-ie eraan komt, maar eindelijk kregen we ook een werkend prototype te zien van het oprolbare scherm van LG. En ja, dat is awesome. Het 18-inch scherm biedt met zijn technologie een hele rits aan nieuwe mogelijkheden voor televisies, smartphones en meer!

Altijd en overal weten wat je eet met de DietSensor

We willen allemaal gezond door het leven gaan. Maar dat is soms lastig, want je weet niet altijd of een product gezond is of niet. DietSensor is écht een uitkomst. Dit is een sensor die je in je eten kunt prikken. Het apparaat analyseert vervolgens het voedsel en laat je weten wat erin zit. Dit kan-ie enkel per ingrediënt, niet voor een geheel gerecht. Maar dat is al noemenswaardig en handig genoeg, vinden wij!

Een koffer die je overal volgt

Wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat heb je vaak een overvolle koffer bij je. Deze moet je dan meesjouwen en dit kost flink wat energie. Dat is verleden tijd met de koffer van NUA Robotics. De koffer volgt je namelijk automatisch zodat jij je niet een ongeluk sjouwt.

Het transparante display van Panasonic

Waar een televisie er prachtig uit kan zien, is het wel weer iets dat ruimte inneemt. En ook delen van je interieur in beslag neemt terwijl je die beter kan besteden. Daarom vinden wij het transparante display van Panasonic zo gaaf. Hier kun je televisie op kijken, maar als-ie uitstaat kun je erdoorheen kijken. Hang ‘m in je kast en zet er kunst achter, zo heb je altijd wat moois om naar te kijken!

Rondvliegen in de Ehang 184 passagiersdrone

Oké, strikt genomen is dit geen drone. Een drone is namelijk een onbemand vliegend voertuig. Verder heeft de Ehang 184 echter wel alles weg van een drone. Je kunt ‘m namelijk ook onbemand laten rondvliegen en ‘m dan van afstand besturen. Er zelf invliegen lijkt ons toch wel het gaafst. Dit is toch wel de toekomst van het vervoer en dat vinden wij tof!

De vernieuwde elektrische versie van de Volkswagen Camper

De iconische Volkswagen is je vast bekend. Nu heeft Volkswagen tijdens CES de elektrische variant van het toffe voertuig gepresenteerd. De BUDD-e is de naam die de auto kent, welke voor nu nog een concept is. Waar wij ‘m tof vinden, moet je er wel van houden. Of je vindt ‘m tof, óf je vindt ‘m helemaal niets. Je kunt een kilometertje of vijfhonderd met de bus afleggen op één oplaadbeurt en de auto kent allerlei futuristische onderdelen.

Het meeste halen uit je oordoppen of hoofdtelefoon met BoomStick

De BoomStick is nou een handig apparaat. Het is een soort doosje dat je tussen je audio-apparaat en je hoofdtelefoon of oordoppen plaatst die het geluid voor je tweakt. Zo wordt jouw muziek naar een hoger niveau getild.

De eerste hearable van Misfit smaakt naar meer

Een wearable om je pols is niet altijd even handig. Vaak zien ze er namelijk niet stijlvol uit. Een hearable klinkt ons daarom meer als muziek in de oren. Misfit heeft de slimme oordoppen Specter ontwikkeld. Deze kennen een activiteit- en slaaptracker. Nu het ontwerp nog een tweak geven en wij zijn om!

De Faraday Future is de auto van de toekomst

De Faraday Future is een supercar waar je de wegen mee onveilig kunt maken. Het apparaat gaat binnen drie seconden van nul naar honderd en kan maximaal 320 kilometer per uur rijden. Met een futuristisch ontwerp en allerlei toffe snufjes is dit dé auto van de toekomst.

De relatief simpele 3D-printer van Polaroid

3D-printers zijn gemakkelijk te bedienen. Je hebt een hele waslijst aan instellingen en die moeten allemaal perfect op elkaar aansluiten. Dit probeert Polaroid met de ModelSmart 250s wat te versimpelen. Het is namelijk niet mogelijk om het 3D-printen écht simpel te maken, maar door ingewikkelde procedures weg te cijferen wordt het 3D-printen met de ModelSmart een stuk toegankelijker.

Droom van de dj; twee nieuwe SL1200-versies

Vele dj’s zijn het met elkander eens dat de SL1200 één van de beste draaitafels ooit is. Een aangename onthulling die tijdens CES werd gedaan, is dat er twee vernieuwde versies van de SL1200 aankomen. Waar draaien op vinyl weer een opmars maakt vinden we dit een goede ontwikkeling!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De tofste gadgets en vernuftigste innovaties van CES 2016
Sluiten