Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 19 mrt 2019

De tofste games van deze lente

De lente is over het algemeen niet echt een periode waarin er veel games uitkomen. Het is meestal het najaar en de periode van januari tot en met maart waarbij je de tofste games ziet. Toch brengt deze lente een aantal toffe games. Om je alvast lekker te maken, hebben we hier vijf titels die wat ons betreft de moeite waard gaan zien.

De tofste games van deze lente: Mortal Kombat 11

We beginnen dit overzicht met Mortal Kombat 11. De serie loopt al vele jaren mee. Vanaf het eerste deel is één ding duidelijk: het is een reeks die gaat om brute combat. Je maakt vijanden op de meest kille manier af en als je het voor elkaar hebt gekregen, dan kun je de tegenstander daadwerkelijk vermoorden door zijn ruggengraat er uit te trekken of meer. Het nieuwste deel kent een veelvoud aan personages, een storymodus en verschillende soorten vechtstijlen per personage. En het ziet er gewoon heerlijk uit. Een vechtgame om in je eentje of samen met vrienden te spelen.

Mortal Kombat 11 verschijnt op 23 april en is dan beschikbaar voor de pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

Mortal Kombat 11

De tofste games van deze lente: Days Gone

Vorig jaar was de PlayStation 4 heel goed bezig. De ene na de andere exclusieve game werd er op uitgebracht. En met God of War was ook één van de beste games van het jaar gelanceerd. Dit jaar is het iets rustiger. Toch heeft Days Gone de potentie om ons heel wat uren bezig te houden. In de game bevind je je af in een apocalyptische wereld, die overspoelt is door zombie-achtige wezens. Daarin moet je zien te overleven, terwijl je tegelijkertijd ook klusjes opknapt om daar zelf beter van te worden. Het is een game die nergens echt origineel is, maar alles in de game wel goed doet.

Days Gone verschijnt op 26 april en is dan beschikbaar voor de PlayStation 4.

Days Gone

De tofste games van deze lente: Rage 2

Rage 2 is een game waar ik in eerste instantie niet heel erg veel van had verwacht, maar uiteindelijk gewoon heel erg goed bleek te zijn. Ook deze game neemt je mee naar een apocalyptische wereld, maar is een stuk minder serieus. Het is een game waarbij je creatief vijanden kunt afmaken, maar waarbij er ook vele verschillende missies zijn om mee aan de slag te gaan. De variatie daarin lijkt redelijk groot te zijn. Hopelijk blijft de game lang boeiend.

Rage 2 verschijnt op 14 mei en is dan beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en de Xbox One.

Bol 10 Daagse

De tofste games van deze lente: Crash Team Racing

Mario Kart is de absolute koning wanneer het aankomt op de party racer. Door dat succes zijn er vele klonen verschenen, maar eigenlijk is alleen Crash Team Racing de moeite waard gebleken. De game verscheen lichtjaren geleden op de PlayStation. En deze lente wordt de game opnieuw uitgebracht. De titel is uiteraard voorzien van betere graphics, maar is inhoudelijk redelijk identiek aan alles wat we van de originele game kennen. De game kun je in eentje of samen met vrienden spelen.

Crash Team Racing verschijnt op 21 juni en is dan beschikbaar voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One.

Crash Team Racing Nitro-Fueled

De tofste games van deze lente: Total War Three Kingdoms

De laatste game die we in dit rijtje mee nemen is Total War Three Kingdoms. De Total War-reeks gaat al heel wat jaren mee en is een serie waarbij je enerzijds je koninkrijk moet onderhouden en groeien en waarbij je anderzijds grote veldslagen afwerkt. In dit deel reis je af naar het oude China, waar verschillende rijken vechten om de macht. Het is aan jou om aan het langste eind te trekken en alle macht naar je toe te hallen.

Total War Three Kingdoms verschijnt op 23 mei en is dan beschikbaar voor de pc.

Total war Three Kingdoms

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De tofste games van deze lente
Sluiten