De topgames van 2018: Far Cry 5

Zo aan het begin van een nieuw jaar is het qua gamereleases wat rustiger. We hebben net de drukte van 2017 achter ons liggen en waarschijnlijk heb je nog heel wat games om uit te spelen. Toch gebruiken wij deze eerste maand van het nieuwe jaar om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Een jaar waarvan we nu al weten dat er een hoop toffe games gaan uitkomen. Far Cry 5 is daarbij zonder twijfel één van de grote klappers van dit voorjaar. De game verschijnt op 27 maart en is dan beschikbaar op de pc, Xbox One en PlayStation 4.

Topgame: Far Cry 5

Far Cry 5 is het vijfde hoofddeel in de serie, die ook uitstapjes kent met de games als Far Cry Blood Dragon, Far Cry Predator en Far Cry Primal. Het is een reeks die grote open werelden combineert met fijne actie, waarbij je veel vijanden kunt neerknallen.

Onderweg kun je dan verschillende voorwerpen oppakken om daarmee jezelf en je wapens te verbeteren, en verdien je experiencepunten wanneer je quest voltooid. Verzamel je er genoeg, dan ga je in een level omhoog en krijg je skillpoints. Kortom, een combinatie tussen RPG en shooter, die zeer goed aanslaat. Far Cry 5 is dus het nieuwste deel.

far cry 5 machinegeweer

Wat brengt Far Cry 5 ons?

Nadat we uitstapjes hebben gehad naar een tropisch eiland, Nepal en Afrika, ga je in Far Cry 5 naar het platteland van de Verenigde Staten. In het fictieve Hope County in de staat Montana krijg je te maken met ene Joseph Seed, die samen met zijn familie het gebied in handen heeft. Vanwege zijn religieuze achtergrond ziet hij zichzelf als een soort Messiah, en heeft hij een cult opgericht. Eentje die met grof geweld de bevolking onderdrukt.

In de game ben jij de hulpsheriff, die zich verzet tegen dit zooitje ongeregeld. Je bent helaas wel in de minderheid en moet telkens vechten tegen de vijandelijk overmacht. Gelukkig krijg je wel hulp van een paar plaatselijke helden. Via een systeem, genaamd het ‘Buddy-systeem’, krijg je hulp van verschillende personages en kun je samen strijden om missies te voltooien.

Het is ook mogelijk om de game coöperatief met een vriend of vriendin te spelen. Verder is het goed om te weten dat je in de game verschillende mogelijkheden hebt om van punt A naar B te reizen. Zo heb je naast een uitgebreid wagenpark bijvoorbeeld de beschikking over een vliegtuig.

Waarom wel?

De formule van Far Cry-games hebben mij, en met mij vele miljoenen gamers aangesproken. Het idee van de Amerikaanse setting spreekt aan, en de mogelijkheden om daarin los te gaan zijn in ieder geval op papier zeer uitgebreid. Daarnaast ziet de game er goed uit en is het tof om de game coöperatief te kunnen spelen.

far cry 5

Waarom niet?

Wanneer je iedere dag hetzelfde gerecht eet, dan kan dit gaan vervelen. Dat is iets dat we in het verleden bij de verschillende Assassin’s Creed-games hebben gezien, waarbij elk deel meer van hetzelfde was. Het is te hopen dat Far Cry 5 wat dat betreft genoeg vernieuwing en diepgang kan brengen en ons niet zal gaan vervelen.

Wil je meer lezen over de andere topgames van 2018? Bezoek dan onze handige 2018 overzicht.

Reageer op artikel:
De topgames van 2018: Far Cry 5
Sluiten