De topgames van 2018: Yakuza 6

Aan het begin van een nieuw jaar is het qua gamereleases wat rustiger. We hebben net de drukte van 2017 achter ons liggen en waarschijnlijk heb je nog heel wat games waar je mee bezig bent. Toch gebruiken wij deze eerste maand van het nieuwe jaar om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Een jaar waarvan we nu al weten dat er een hoop toffe games gaan uitkomen. Yakuza 6 is daarbij één van de meest interessante releases uit Japan. De game verschijnt op 20 maart en is dan beschikbaar op de PlayStation 4.

Topgame: Yakuza 6

Hoewel de Yakuza-reeks nog steeds niet helemaal is aangeslagen in het westen (in vergelijking met de populariteit in Azië), is het wel goed om te zien dat uitgever Sega zijn best doet om de game relatief snel naar het Westen te brengen.

Sommige voorgaande Yazuka-games deden er soms een jaar of drie over om naar Europa te komen. Yazuka 6 is sneller; die kwam ‘slechts’ anderhalf jaar geleden uit in Japan, en verschijnt deze lente al in het westen. Daardoor voelt de game minder oud aan, en dat is alleen maar goed nieuws. Het is handig om de vorige games gespeeld te hebben voor het grotere plaatje en het begrip van enkele personages die je tegenkomt in de game. Tegelijkertijd is het ook zo dat het verhaal van de game los staat, en iedereen er mee aan de slag kan gaan.

Yakuza 6

Wat brengt Yakuza 6 ons?

Yakuza 6 laat je andermaal losgaan met het hoofdpersonage Kazuma Kiryu, dat tegelijkertijd in deze game het enige speelbare personage is. Aan het begin van de game bevindt Kazuma zich in het ziekenhuis als gevolg van een ongeluk aan het einde van de laatste game. De politie arresteert hem daar voor de misdaden die hij heeft begaan en zodoende brengt Kazuma drie jaar door in de gevangenis. Iets dat overigens nog behoorlijk meevalt als je bedenkt wat hij op zijn kerfstok heeft staan.

Na drie jaar komt hij er uit en besluit hij een rustig leven te leiden met zijn pleegkinderen. Helaas komt hij er al snel achter dat Haruka, die hij in de eerste Yakuza-game heeft geadopteerd, is verdwenen. Hij gaat naar haar op zoek, waarbij hij er achterkomt dat zij betrokken is geweest in een auto-ongeluk. Ook ligt ze al een paar jaar in coma en heeft ze een zoon gekregen. Ja, het lijkt wel Goede Tijden Slechte Tijden. Maar dan anders.

Yakuza 6

Yakuza 6 neemt je mee naar twee belangrijke locaties. Enerzijds heb je het bekende district in Shinjuku, Tokio, anderzijds bevind je je een groot gedeelte van de game ook in Hiroshima. Tussen de verhalen door moet er flink veel geknokt worden met iedereen die je in de weg staat en zijn er vele zijquests en zij-activiteiten die op je staan te wachten.

Waarom zou je deze game wel spelen?

De Yakuza-reeks is één van de beste series uit Japan en wat dat betreft is meer daarvan alleen maar goed. Het zijn games waarbij je een mooi groots verhaal krijgt voorgeschoteld en daarnaast de vrijheid hebt om allemaal zijdingen te doen.

Daarnaast is Yakuza 6 de eerste game in de serie die van het begin af aan enkel voor de PlayStation 4 is ontwikkeld, waardoor hij er uitstekend uit ziet. Ook is het goed om te zien dat de game in Japan zeer goed is ontvangen.

Waarom zou je deze game niet spelen?

Je moet een bepaalde voorliefde voor Japan hebben om hiervan te kunnen genieten. Of in elk geval open staan voor de soms ietwat bizarre gesprekken en opdrachten. Daarmee is het een game die duidelijk niet iedereen even leuk zal vinden.

Wil je meer lezen over de andere topgames van 2018? Bezoek dan ons handige 2018 overzicht

Reageer op artikel:
De topgames van 2018: Yakuza 6
Sluiten