‘De uitvinders’: Lees het verhaal dat achter het digitale tijdperk schuilt

“De computer en het internet behoren tot de belangrijkste uitvindingen van onze tijd, maar slechts weinigen weten wie ze heeft uitgevonden,” aldus Walter Isaacson in zijn nieuwe boek ‘De uitvinders’. Met deze zin begint hij het boek en daarmee vertelt hij direct het doel van het boek. Of eerder het verhaal van het boek. De Amerikaanse schrijver Walter Isaacson, die we ook wel kennen van de biografie van Steve Jobs, vertelt het verhaal dat achter het digitale tijdperk schuilt. Wie zijn al die pioniers, hackers, ondernemers en genieën die voor de digitale revolutie hebben gezorgd?

En dat gebeurt uiteraard niet op een wijze waarin ze één voor één worden voorgesteld. Isaacson neemt je mee in een reis door de geest van deze uitvinders. Hoe werkte hun geest, wat maakt ze zo creatief en waarom het zo belangrijk was (en is) dat ze samenwerk(t)en. Hun vermogen om samen te werken maakte ze namelijk nog creatiever. En daarbij draait het niet alleen om Steve Jobs en zijn compagnons zoals de cover van het boek misschien wel doet denken. Walter begint zijn boek met Ada, gravin van Lovelace die in het begin van de negentiende eeuw mede het zaad zaaide van een digitaal tijdperk dat pas honderd jaar later is begonnen. Als ze dat van te voren had geweten…

In de volgende vijfhonderd bladzijden die volgen lees je alles over de grondleggers van de computers, de microchip, videogames, het internet en het web. Grootheden zoals Vannevar Bush, John von Neumann, Alan Turing, Bill Gates (Microsoft), Steve Wozniak (Apple) en Larry Page (Google) kom je uiteraard in het verhaal tegen. Met ruim vijfhonderd bladzijden is het ook een flink verhaal. Maar wel een verhaal waarin je al snel wordt opgezogen en niet snel uit wilt stappen. Dat was overigens ook met de biografie van Steve Jobs het geval. Walter Isaacson heeft een prettige schrijfstel waarmee hij de digitale revolutie voor iedere computerleek interessant maakt! Interesse? ‘De uitvinders’ is voor 25 euro hier te koop.

Reageer op artikel:
‘De uitvinders’: Lees het verhaal dat achter het digitale tijdperk schuilt
Sluiten