Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 18 aug 2018

De Ukulele-robot is hetgeen dat je nog mist in je leven

Het leven is een mooi iets. In alle jaren die je over deze planeet kun je banjeren, kun je de meest waanzinnige avonturen beleven. En als je dan even verdrietig bent, dan zijn het die gedachten die je weer blij maken. Dat is als ik voor mezelf mag spreken. Maar soms kom je dingen tegen waarvan je niet wist dat je het nodig had, maar uiteindelijk het gelijk wil hebben. In die categorie stellen we graag de Ukulele-robot voor.

De Ukelele-robot voor al je tunes

Natuurlijk is dit een klein beetje overdreven. Er zijn vast een hoop dingen die een stuk toffer en nuttiger zijn. Dat gezegd hebbende, is het wel een geinige uitvinding. De Ukulule-robot, oftewel de UkuRobot voor vrienden, is een uitvinding van een aantal studenten die studeren aan de AGH University of Science in Krakau, Polen. Zij hebben een computer in elkaar gezet die het mogelijk maakt om de deuntjes van bekende nummers na te spelen op een Ukulele. Hieronder zie je bijvoorbeeld hoe de robot het welbekende deuntje van The Godfather naspeelt. En zeg nou zelf, dat wil je gewoon in huis hebben.

De kans dat je hem volgende week in de winkel vindt, is erg klein, maar de makers hebben wel plannen om verder te gaan met de UkuRobot. Zo is het design op dit moment nog een beetje grof en daar kan dus aangewerkt worden. Het design van de robot moet bijvoorbeeld minder knutselig er uit zien, de motoren die alles aandrijven zijn nu nog aan de luidruchtige kant, dus ook dat moet worden aangepakt. En ook op het gebied van software zijn er nog wat verbeteringen door te voeren.

Ukulele

En zelfs dan moeten we nog zien dat het in de winkel terecht komt. Net als veel andere dingen lijkt dit gewoon een droom te blijven. Meer over robots? Kijk dan eens hier.

Reageer op artikel:
De Ukulele-robot is hetgeen dat je nog mist in je leven
Sluiten