Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers Fotografie 13 mei 2015

De vernuftige Lily-drone filmt je overal, nadat je ‘m in de lucht smijt

Een tijdje geleden baarde de Nixie-drone behoorlijk wat opzien. Een armbandje dat ineens verandert in een mini-cameradrone; pas mal! Tof idee, maar laten we er geen doekjes om winden: zo’n apparaat is nog behoorlijk ver weg, áls het al ooit verschijnt. Deze Lily doet ongeveer hetzelfde, maar heeft wat realistischere afmetingen.

Lily is een vliegende, waterdichte drone die je trakt door middel van een sensorarmband. Deze sensor heeft ook verschillende knoppen, en werkt als afstandsbediening. Zo stel je stapsgewijs de afstand en hoogte in die de drone moet bewaren, of schakel je tussen speciale manoeuvres, zoals rondcirkelen, volgen of juist dat de Lily voor je uit vliegt. In de armband bevindt zich ook een microfoon, zodat de Lily jullie stemmen opneemt, en niet z’n eigen geraas; erg clever!

On-board camera

Gaaf is dat je Lily gebruikt door ‘m gewoon in de lucht te gooien: de drone activeert zichzelf meteen en werkt het ingestelde programma af. Aan boord heeft Lily een ingebouwde camera (om de drone waterdicht te maken), die full-HD filmt met 60 fps. Losse foto’s schiet-ie met een resolutie van 12 megapixel, dus aanzienlijk groter dan 4K-resolutie. Dat is ook wel handig, want veel pics zul je waarschijnlijk moeten croppen (Lily maakt foto’s maar is natuurlijk geen fotograaf!).

De ontwikkeling van de Lily duurt nog wel even: waarschijnlijk is-ie in februari 2016 gereed. Je moet dus nog wat geduld hebben, maar kunt al wel behoorlijk wat besparen door ‘m te pre-orderen. Op dit moment bestel je een Lily voor ongeveer 444 euro. De verkoopprijs is in 2016 het dubbele!

Meer info vind je op de site van Lily.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De vernuftige Lily-drone filmt je overal, nadat je ‘m in de lucht smijt
Sluiten