Daniel Koster
Daniel Koster Apple 24 mrt 2015

De vier grote webbrowser vangen rake klappen op het jaarlijkse Pwn2Own hackers-evenement

Het Pwn2Own 2015 evenement is ondertussen in Vancouver afgerond. Het event wordt sinds 2007 jaarlijks gehouden en is een hackers-competitie. Hierbij worden onderzoekers die gespecialiseerd zijn in internetbeveiliging gevraagd om populaire browsers en andere software zoals Adobe-programma’s te hacken. Het doel hiervan is om deze bugs publiekelijk te maken zodat ze kunnen worden verholpen.

Een half miljoen euro

Dit jaar werd er flink op los gehackt. Er werden in totaal éénentwintig bugs gevonden en hierbij werd voor meer dan een half miljoen euro aan prijsgeld vrijgegeven. Het event is een slimme manier om op een legale manier mensen te stimuleren om fouten in browsers en andere programma’s aan te treffen. Zo werden er voor elk van de vier grote browsers, Internet Explorer, Chrome, Firefox en Safari, bugs aangetroffen. Dit betrof voor Chrome slechts één bug, maar dit bracht de vinder JungHoon Lee (ook wel bekend als Lokihardt) wel meteen bijna honderdduizend euro op. Aangezien hij nog twee andere bugs in Safari en in Windows aan het licht bracht, verliet hij het event met meer dan tweehonderdduizend euro op zak. Windows bleek het meest aan bugs onderhevig te zijn, daar werden namelijk vijf grote bugs aangetroffen. Daarnaast werden er vier voor Internet Explorer, drie voor Firefox, drie in Reader, drie in Flash, twee in Safari en dus één in Chrome aangetroffen.

Wees gewaarschuwd

Let dus goed op wat je allemaal met je computer doet! Het is geen toeval dat de vier grootste vier webbrowsers allemaal gehackt werden. Waar de beveiliging van deze browsers namelijk met de dag wordt verbeterd, worden ook de tools om deze websites te hacken met de dag geraffineerder. Deze bugs worden er in ieder geval uitgehaald, maar wees gewaarschuwd, er zijn er zeker meer!

Reageer op artikel:
De vier grote webbrowser vangen rake klappen op het jaarlijkse Pwn2Own hackers-evenement
Sluiten