Jelle van Es
Jelle van Es Games 21 dec 2017
Leestijd: 4 minuten

WANT Awards: de vijf beste games van 2017

Eindejaarslijstjes, we zijn er dol op. De afgelopen weken zijn er al heel wat van onze favorieten voorbij gekomen. En dan kan games niet achterblijven. Zoals de vaste lezer wellicht gemerkt heeft, hebben we na de zomer meer focus op gaming gelegd binnen WANT en onze productie over gamingcontent opgeschroefd. Dat mag ook wel, want gaming is meer en meer breed geworden en het aantal toffe games is eigenlijk niet op één hand te tellen.

WANT Awards: onze favoriete games van 2017

Bij het maken van een top 5 moet je dan ook de keuze maken om heel wat games buiten je lijst te laten. Toffe games als Forza Motorsport 7, Wolfenstein 2, Super Mario Odyssey, Shadow of War, FIFA 18, Resident Evil 7, Destiny 2, NBA 2K18 en ga zo maar door zijn dan games die ik links heb laten liggen. Dat zegt ook wel iets over dit jaar. Een jaar waarin we met de Switch een nieuwe spelcomputer kregen, een aantal series zich opnieuw uitvonden en we een vervolg kregen op een game die tien jaar geleden uitkwam. Bij deze top 5 heb ik er overigens bewust voor gekozen om het op willekeurige volgorde te zetten. Dit is geen aflopende lijst van 5 naar 1, maar een lijst van mijn vijf favoriete games.

Persona 5

Ik begin daarbij met Persona 5. Persona 4 behoort tot één van mijn favoriete JRPG’s ooit en Persona 5 past ook moeiteloos in dat lijstje. Het is een game met een boeiend verhaal, die zich afspeelt in mijn favoriete stad op deze wereld: Tokio. Je begint je leven als een gewone schooljongen, maar merkt al snel dat er meer met jou aan de hand is. Zo kom je met je vrienden terecht in alternatieve werelden, waar je moet vechten tegen schaduwmonsters om zo bepaalde duistere figuren in de echte wereld op andere gedachten te brengen. Dat klinkt vaag, maar geloof mij, je rolt er zo in. Dankzij de toffe visuele stijl, de fijne soundtrack, het sterke schrijfwerk en de leuke personages is het een game waar je tientallen uren mee door brengt.

Zelda: Breath of the Wild

Zelda: breath of the wild

Eerlijk is eerlijk, Zelda-games hebben op mij nooit een grote aantrekkingskracht gehad. Ik zie de kwaliteit in de games, maar elke keer dat ik me aan een avontuur waagde, wist het mij niet te pakken. Hoe anders is dat met Zelda: Breath of the Wild. Een game waarmee je vanaf dag één los kon gaan op de Nintendo Switch en vele uren mee door kunt brengen. Het is een game die je meeneemt naar een grote wereld, waar je kunt gaan en staan waar je wilt en de vrijheid hebt om een verhaal te volgen of gewoon op onderzoek te gaan. Met ijzersterke graphics, vele verschillende vaardigheden waar je zo ongelofelijk veel mee kunt doen en een grote variatie aan gameplaymogelijkheden is het nog altijd de beste game die je op de Switch kunt halen.

Horizon Zero Dawn

Als je het hebt over Horizon Zero Dawn, dan moet je het natuurlijk hebben over de ontwikkelaar. Guerilla Games uit Amsterdam, op steenworp afstand van ons kantoor, heeft een aantal jaar aan dit prachtstuk gewerkt en het heeft vanaf het allereerste moment indruk gemaakt. Horizon Zero Dawn neemt je mee naar een grote open wereld, waarin robotachtige wezens de dienst uitmaken. Mensen leven nog in kleine stammen. In de game maak je daarbij kennis met Alloy, een jonge vrouw met een mysterieuze voorgeschiedenis. Met haar ga je op pad, vecht je tegen bandieten en de robotachtige wezens en verzamel je voorwerpen om betere wapens te maken. Het is een game die qua verhaal, grootsheid, grahpics en gameplay diepe, diepe indruk maakt.

Assassin’s Creed Origins

WANT Awards Assassin's Creed Origins

Net als bij de Zelda-reeks, heb ik bij de Assassin’s Creed-reeks de grootste moeite om er van te genieten. Wat mij betreft is alleen Assassin’s Creed IV Black Flag echt de moeite waard. Totdat Assassin’s Creed Origins uitkwam. Met de game wordt de reeks nieuw leven in geblazen. Het Oude Egypte als setting weet vanaf het allereerste moment indruk te maken en de Skyrim-achtige grootse en vrije wereld zorgt er voor dat je continu verder op avontuur wilt gaan om te kijken wat er om de hoek te beleven is. Ook ben je telkens jezelf aan het verbeteren met vaardigheden en gear. Ook helpt het dat het hoofdpersonage van de game goed is uitgewerkt en je tijdens je avontuur een paar zeer indrukwekkende locaties tegenkomt.

Call of Duty WWII

Call of Duty WWII

Ook Call of Duty WWII kreeg het voor elkaar om de serie nieuw leven in te blazen. Ik denk dat we het er over eens zijn dat we met moderne en futuristische setting van de game klaar waren. Call of Duty WWII komt wat dat betref op het juiste moment, al was een jaar eerder niet onhandig geweest. De game neemt je mee naar de grootste strijdtoneel uit onze geschiedenis: de Tweede Wereldoorlog. Daarin brengt de singleplayermodus je een boeiend Band of Brothers-achtig verhaal, waarbij je een groot aantal iconische veldslagen voorgeschoteld krijgt. En in de multiplayermodus krijg je gewoon no nonsense geknal. Geen gezeik met double jumps of slides, maar gewoon raak schieten op je vijand.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan zeker onze handige gamingpagina. Of check de andere WANT Awards, voor onder andere de beste smartphones, elektrische auto’s en nog veel meer!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WANT Awards: de vijf beste games van 2017
Sluiten