De vijf beste muzikale apps

Muziek, wij houden er allemaal van en gelukkig zijn er op dit gebied een aantal mooie apps. Wij hebben de tofste voor jullie geselecteerd. Zo kun je je eigen liedjes maken, componeren of gewoon even Vader Jacob op de piano spelen.

Figure

Gewoon even losgaan en drummen met je vingers. Ideaal voor als je je energie even kwijt wil maar, je kunt er uiteraard ook muzikale hoogstandjes mee creëren. Geschikt voor de Iphone en kost €0,89.

FingerPiano

Geen piano in de buurt maar wil je wel mooie klanken produceren? Check dan de FingerPiano-app. Ook ideaal voor de muzikaal on-ontwikkelden: er staan 88 melodieën in geprogrammeerd. Gratis verkrijgbaar voor iOS.

Songify

Dit is een awesome app die stiekem best grappig is (en ideaal voor de valse kraaien onder ons). Je spreekt wat woorden uit en deze app genereert ze tot een liedje. Je stem wordt helemaal ge-autotuned. Het levert erg grappige versies op, check bijvoorbeeld hieronder toen de mannen van 3FM hem uittestten. Gratis verkrijgbaar voor Android, de iOS versie kost €2,69.

Ringtone Maker

Om je eigen ringtones te maken van je favoriete liedjes. Super handig voor als je net dat ene stukje uit een liedje als beltoon wilt. Gratis voor Android en iOS.

GigBaby!

Zelfs het oefenen van een band kan digitaal! Iedereen kan via deze app zijn deel opnemen en vervolgens naar je bandbuddies sturen zodat het samen wordt gevoegd tot een lied. Erg handig als je nog in experimenterende fase bent en je wilt horen hoe een combinatie klinkt. Voor €0,89 te verkrijgen voor de iPhone.

Reageer op artikel:
De vijf beste muzikale apps
Sluiten