Kiara Angelino
Kiara Angelino Tech 13 mei 2017
Leestijd: 3 minuten

De vijf beste studie-apps die elke student nodig heeft

Zijn de examens in zicht of begin je binnenkort met een nieuwe opleiding? Er zijn apps die het werk op school gemakkelijker maken. Check hier dé vijf must have apps die elke student nodig heeft.

Heb jij weleens moeite met concentreren of verdwijnen bestanden weleens bij jou? Dit soort dingen kunnen voorkomen worden met de juiste apps. Daarom hebben wij vijf apps uitgezocht waarmee je misschien wel de beste leerling op school wordt.

Evernote: aan documenten werken

Al die losse papiertjes waar notities op staan kunnen kwijtraken. Met de Evernote-app kan je notities ordenen. Of je nou schrijft, filmt of schetst: Evernote bewaart alles. Je camera kan worden gebruikt om papieren te scannen. Daarnaast synchroniseert de app je documenten met andere apparaten. Je kunt dus op alle apparaten aan de slag waar je was gebleven. Download Evernote voor iOS en Android.

Dropbox: back-up van alle bestanden

De bestanden die je in Evernote hebt gemaakt, kun je opslaan in Dropbox. Handig, want hierdoor heb je overal toegang tot deze bestanden. Zo heb je altijd een back-up voor het geval iets verdwijnt. Op Dropbox kan je bestanden bovendien gemakkelijk met medestudenten delen. Je kan tot 2 GB aan bestanden opslaan. Als dat te weinig is kan je extra geheugen erbij kopen. Download de app voor iOS en Android.

Outlook: afspraak maken

Op Dropbox kan je bestanden via Dropbox delen. Je kan in Outlook ook gemakkelijk bestanden van Dropbox inzien en als bijlage toevoegen. Via Outlook heb je daarnaast toegang tot veel Microsoft-apps, zoals OneDrive, Skype en Word. Ook kun je afspraken en groepsplanningen maken. Door een groepsplanning te maken, heb je een goed overzicht over de planning van medestudenten. Hierdoor kan je afspraken makkelijk inplannen. Je kunt de app voor iOS en Android downloaden.

Be Focused: concentratie aanhouden

Concentratie is soms ver te zoeken, daarmee kan de Be Focused-app je helpen. Je stelt een tijd in hoe lang je aan het werk wil gaan. De app telt af tot wanneer je een pauze mag nemen. Je kan de naam van het vak invullen, hierdoor weet je hoe lang je ergens mee bezig was. De app houdt alles precies bij en maakt daar een overzicht van. Download de app voor iOS.

The Homework App: overzicht van al het huiswerk

Vind jij het moeilijk om al je huiswerk bij te houden? The Homework App is daar een overzichtelijke agenda voor. In het notificatiescherm krijg je precies te zien wat er in de planning staat. Ook herinnert de app je om je huiswerk te maken. De app kan de informatie met meerdere apparaten synchroniseren. Je weet dus altijd wat er vandaag op de planning staat. Download ‘m  voor iOS-apparaten.

Deze selectie aan apps zijn voor iedere student handig. Je kunt ze namelijk ook voor zaken los van school gebruiken. Wat vind jij de handigste app? Nu wij het toch over school hebben, check hier een aantal leuke gagdgets die je op school kunt gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De vijf beste studie-apps die elke student nodig heeft
Sluiten