Noah Korevaar
Noah Korevaar Google 12 dec 2017

De vijf beste weer-apps voor Android: gaat het sneeuwen?

Even snel de voorspellingen checken is vaak noodzakelijk als je het Nederlandse weer moet checken. Wij helpen je een handje en zetten de vijf beste weer apps voor Android op een rijtje.

De beste weer apps voor Android

Nederland staat vooral in deze tijd bekend om zijn wisselvallige weer. Het ene moment loop je in je zwembroek door een broeierig zonnetje, terwijl het een dag later juist genadeloos kan plenzen. Daar moeten we het nou eenmaal mee doen. Toch kunnen we ervoor zorgen dat we goed voorbereid zijn op het weer. Parapluutje mee, of juist een flinke fles zonnebrand in je tas.

De oplossing? Weer apps! We zetten onze vijf favoriete weer-applicaties voor Android op een rijtje, zodat jij altijd goed voorbereid bent op wat moeder natuur je te bieden heeft. Van simpele widgets tot alle informatie die je maar wil: voor elk type gebruiker zit er wel wat tussen.

Google Now

Voor de eerste app cheaten we een beetje, want Google Now zit standaard in Android ingebouwd. Dat neemt echter niet weg dat het een van de beste weer apps van dit moment is. Je hoeft alleen weer of weather in te tikken in de zoekbalk op je homescreen om een overzicht te krijgen.

Google now weer apps weer applicaties

Daarnaast kun je de slimme assistent ook vragen of je een paraplu moet meenemen, en waarschuwt Google Now je middels notificaties voor aankomende buien.  Wat ons vooral bevalt is de simpliciteit, zonder dat je belangrijke informatie mist. Bovendien ziet het er allemaal ook slick uit. Het oog wil ook wat!

Yahoo Weather

Yahoo? Jazeker, Yahoo bestaat nog. Sterker nog, Yahoo Weather is wat ons betreft een van de beste weer applicaties van dit moment. Het leuke aan deze app is dat je naast gedetailleerde informatie ook een bijpassende foto te zien krijgt. Als het regent krijg je bijvoorbeeld een regenachtig tafereel te zien. Zo kun je in een oogopslag checken wat je kunt verwachten als je de voordeur uitstapt.

Yahoo weather weer apps weer applicaties

Daarnaast kun je allerlei waarschuwingen en notificaties instellen. Helaas zijn er sinds vorig jaar wel advertenties in Yahoo Weather te vinden, maar daar krijg je wel het Zwitserse zakmes onder de weer apps voor terug!

1Weather

1Weather verdient misschien niet de schoonheidsprijs, maar hoort absoluut in dit rijtje thuis. Handige tabbladen zorgen ervoor dat je altijd het overzicht houdt. Van informatie over de huidige temperatuur tot hoe ver je door de mist kunt zien: overal kun je een handig overzichtje van vinden.

Wat wij vooral tof vinden zijn de weertips die je in de applicatie kunt vinden. 1Weather legt je bijvoorbeeld uit hoe een hoosbui werkt, of waarom mist vaak in de morgen ontstaat. Voeg daar nog een aantal thema’s aan toe en je hebt een zeer complete weer app.

The Weather Channel

The Weather Channel is veel meer dan de zoveelste weer app. Het bedrijf levert namelijk ook weersinformatie aan andere applicaties, zoals de standaard weer-app van iOS. Dat is ook wel het kernwoord in de applicatie van The Weather Channel: informatie. De overzichtelijkheid gaat een beetje verloren, maar daarvoor krijg je wel een schat aan informatie terug.

Google now weer apps weer applicaties

Je kunt zelfs checken hoe de omstandigheden op de weg zijn, of de kans dat bepaalde allergieën op gaan spelen. Daarnaast krijg je ook weer-gerelateerde nieuwsberichten te zien. Misschien too much information voor de gemiddelde gebruiker, maar als je er aan went is The Weather Channel echt een ideale app.

Simple Weather

Na alle ingewikkelde en goedgevulde apps sluiten we dit rijtje af met een strakke en simpele weer-applicatie: Simple Weather. Laat de naam je echter niet misleiden, want Simple Weather biedt je nog steeds alle informatie die je nodig hebt. Het grote verschil is echter dat deze app dat bijzonder overzichtelijk en stijlvol doet, iets waar andere apps uit dit lijstje nog van kunnen leren.

Google now weer apps weer applicaties

Voor gebruikers die meer willen dan een bondige samenvatting zijn er ook een hoop andere functies in Simple Weather te vinden. Misschien niet het Zwitserse zakmes wat de diehard gebruiker wil, maar heb je dat dan echt nodig als je simpelweg even wil weten wat voor weer het wordt? Wij dachten van niet!

Leuk al die weer apps, maar waarom zitten weersvoorspellers er zo vaak naast? Het antwoord is simpeler dan je misschien zou denken. Check trouwens deze video van onweer, opgenomen in 7000fps per seconde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De vijf beste weer-apps voor Android: gaat het sneeuwen?
Sluiten