De volgende Call of Duty kent geen jetpacks

Momenteel vermaken wij ons nog enorm goed met Call of Duty: Modern Warfare, wat een goed deel in de Call of Duty-reeks is. Voordat je het weet is het oktober en november en kunnen we aan de slag met het nieuwste deel uit de serie.

Dat gaat waarschijnlijk Call of Duty: Blacks Ops 5 zijn en wordt gemaakt door ontwikkelaar Treyarch. En als je bang bent dat dat weer een moderne shooter gaat worden met jetpacks en andere gekkigheid, dan hebben we goed nieuws.

Geen jetpacks in de volgende Call of Duty

Want als we af moeten gaan op een tweet van David Vonderhaar, de ervaren ontwikkelaar binnen Treyarch en één van de gezichten van de studio, komen er geen jetpacks in de volgende Call of Duty. Hij reageerde daarmee op een andere Twitter-gebruiker die stelde dat de volgende Call of Duty wat hem betreft wel jetpacks moest hebben.

Treyarch heeft wel een flinke kluif aan de nieuwe game. Waar er tot voor kort drie studios werkten aan de Call of Duty-reeks, lijkt Sledgehammer Games na Call of Duty: WW2 als hoofdontwikkelaar van het project te zijn gehaald. Naar verluid houdt die studio, samen met Raven Soft, zich nu vooral bezig met ondersteunende taken. En dus is het nu dus Treyarch die twee jaar na Black Ops 4 een nieuwe game mag gaan maken.

Black Ops 4 Operation Grand Heist
De Black Out-modus van Black Ops 4 (Bron: Activision)

De grote vraag daarbij is natuurlijk wat de game wel gaat zijn. Black Ops 4 had de traditionele singleplayermodus geschrapt ter faveure van de Battle Royale-modus genaamd Black Out. Ik ben benieuwd of het nieuwste deel hetzelfde idee gaat volgen of dat we weer een game krijgen met een traditioneel verhaal. De kans is groot dat we pas ergens in mei iets gaan zien van de nieuwe game. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De volgende Call of Duty kent geen jetpacks
Sluiten