Zuhre Orhon
Zuhre Orhon Cars 27 jan 2017

De Volkswagen Microbus mét matchende camper: op slag verliefd

Wij zijn fan van de iconische Volkswagen minibus. De bus is vooral bekend onder de jeugd van de jaren zeventig (en gelukkig nu ook bij de jongere generatie) en een klassieker van het welbekende automerk. Onlangs kwamen wij een zeldzame uitvoering tegen van deze icoon; de 1963 Volkswagen Microbus met een Eriba Puck Camper uit 1967. Deze knappe, turquoise wagen kent blauw-witte lak en is vooral geliefd doordat-ie drieëntwintig ruiten én een matchende camper kent. Wij snappen waarom!

Volkswagen Microbus: zeldzaam en mooi

De Microbus uit 1963 is een zeldzaam walk-through model. Van de 23 ramen zijn er twee safari voorruiten (je weet wel, van die ramen die je van onder kunt openklappen) en zes zijramen die je kunt openklappen. Er wordt over de Eriba Puck uit 1967 beweerd dat van slechts vijf van deze modellen de tijd hebben doorstaan.

Deze versie van de Volkswagen Microbus is misschien wel de meest begeerde versie die er is. Een nadeel aan dit busje is dat hij niet heel veel power heeft, waardoor het niet gemakkelijk is er mee door de Franse Alpen te trekken. Een tripje door het heuvelachtige Toscane moet hij echter wel doorstaan.

We kunnen nog wel even verder fantaseren over een mooie reis met deze beauty, maar hij is vorig jaar verkocht in het veilinghuis Sothebys voor ongeveer 127.900 euro.

Wil je meer genieten van deze iconische kampeervoertuigen van Volkswagen? Check dan hier voor meer. Ondertussen is er trouwens een nieuwe Microbus op komst, een elektrische welteverstaan. Niet iedereen is fan van dit idee, maar wij zijn erg benieuwd of het Volkswagen lukt de nostalgische look te behouden. WANT dat is toch wel waarom je voornamelijk rondjes wilt rijden met deze bus. Deze bus laat nog even op zich wachten, dus wij pakken nog even een lekker biertje uit onze Microbus-koelbox. Die is trouwens prima betaalbaar!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De Volkswagen Microbus mét matchende camper: op slag verliefd
Sluiten