Fascinerende doch extreme video over de intens zware opleiding van het Korps Commando Troepen

Werkgevers willen het liefst de beste mensen voor een bepaalde job binnen halen. Logisch, want daarmee worden zowel het bedrijf als jij naar een hoger niveau getild. Maar wanneer weet je of jij geschikt bent voor de baan? Het is belangrijk om van te voren al te weten wat er van je wordt verwacht zodat je zelf goed kunt inschatten of de baan en het bedrijf bij je passen. Daarom geven wij regelmatig tips met uitdagende sollicatievragen van giganten als Google en Apple. Dit zijn bedrijven waar carrièrebewuste mensen voor kiezen die doelen met overtuiging proberen te realiseren. En datzelfde geldt ook voor een baan bij de Korps Commandotroepen: de Special Forces van Defensie. Hier kies je bewust voor en wil je hard voor werken.

Wat er komt kijken bij Commando zijn

Nog niet afgehaakt? Mooi! Want als commando beschik je over karaktereigenschappen als betrouwbaarheid, integriteit, doorzettingsvermogen, wilskracht, intelligentie, openheid, bereidheid. Het is bijzonder om te zien hoe commando’s deze karaktereigenschappen nog steeds onder fysiek en mentaal zware omstandigheden kunnen vertonen. Om dit te ervaren neemt Task Force 55, de Nederlandse SF-eenheid, je in onderstaande docu dan ook mee op missie:

Ben jij geschikt om commando te worden?

Je snapt dat de Korps Commandotroepen alleen rekruten selecteert die zowel topfit als mentaal ijzersterk zijn. Je bent namelijk altijd en overal commando. Dus niet alleen tijdens kantooruren en word je over de hele wereld ingezet. Denk hierbij ook aan bergachtige of waterrijke gebieden. Een dynamisch werkleven waar de commando juist energie van krijgt! Voelt dit als een uitdagende carrière die bij je past? Test dan of jij geschikt bent en bereid je voor met de KCT trainingsapp.

KCT trainingsapp

De commando’s zijn niet voor niets de top van de Nederlandse krijgsmacht. Uitdagend werk gaat gepaard met een zware opleiding. De eerste stap in het sollicitatieproces is dan ook deelnemen aan de drie Kennismakingsdagen KCT. Tijdens deze dagen word je zowel mentaal als fysiek uitgedaagd en daar kun je je goed op voorbereiden. Met de speciale KCT traingsapp. Je downloadt ‘m hier voor iOS en hier voor Android.

De app ‘coacht’ je volgens een intens trainingsschema, maar ontdek je daarnaast ook meer over de mentale eigenschappen die je als commando moet bezitten. Doorsta je het trainingsschema? Dan ligt deze geweldige baan op je te wachten!

In samenwerking met het Korps Commandotroepen

Reageer op artikel:
Fascinerende doch extreme video over de intens zware opleiding van het Korps Commando Troepen
Sluiten