Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 25 dec 2016

De week van de vooruitgang: eerste camera-accessoire voor de iPhone 7 Plus, autoweg met zonnepanelen en meer

Zondag staat niet alleen bekend als rustdag, maar juist ook als Sunday funday. Rust en plezier combineren kan lastig zijn. Tenzij je kunt lezen over dingen die niet alleen interessant zijn, maar je ook vooruithelpen op het gebied van Gear, Culture, Digital en Popscience.

Gear

De eerste camera-accessoire voor de iPhone 7 Plus

De iPhone 7 Plus beschikt over een camera die lang niet gek is. Waarom zou je dan nog een extra accessoire erbij halen om ‘m naar een hoger niveau te halen? Dat zal de Kamerar Lens Kit niet zo snel doen, maar je kunt er wel mee experimenteren. De Lens Kit beschikt namelijk over een macro zoom lens en een fisheye/telephoto lens.

Een stevige case zorgt ervoor dat je de externe lenzen eenvoudig over de huidige camera schuift. Dat is toch weer net wat handiger dan deze ultieme camera case die wij hebben getest. Voor 45 euro koop je ‘m hier.

Dit notitieblok is het laatste dat je ooit zult kopen

Dat komt omdat de Everlast Notebook voor altijd meegaat. Doordat de bladzijden van polyester zijn gemaakt verdwijnt de inhoud als sneeuw voor de zon wanneer je er met een natte doek overheen gaat. Daarnaast worden al je aantekeningen gedigitaliseerd zodat je de ze nooit zult kwijtraken. #handig

Voor 45 piek bestel je ‘m hier.

Culture

De eerste trailer voor Blade Runner 2049

Yehes, er komt een sequel op Blade Runner. De nieuwe Blade Runner 2049 zal vanaf 6 oktober 2017 in de bioscoop te zien zijn. Ryan Gosling shined als Blade Runner en is de film door Denis Villeneuve geregisseerd. De beste man kennen we van ‘The Arrival’. Check hier de eerste trailer:

Wil je de Verenigde Staten in? Dan moet je je social accounts doorgeven

Het is gelukkig nog niet verplicht, maar wanneer je een Esta-formulier invult om een toeristenvisum voor de Verenigde Staten aan te vragen wordt er tegenwoordig naar je social accounts gevraagd. Met deze toevoeging wil de VS meer mogelijke terroristen bij de grens tegenhouden. Houd er dus nog meer rekening mee met wat je op social media deelt.

Digital

Pokémon Go ook op de Apple Watch te spelen

Bezitters van een Apple Watch kunnen vanaf hun pols van Pokémon Go genieten. Je kunt ze vinden en items bij Pokéstops verzamelen, maar Pokémons vangen kan helaas niet.

Verder wordt er in de app vertelt welke afstand je moet afleggen om een ei uit te broeden en kun je een speelsessie met een Workout combineren. Kun je mooi zien hoeveel calorieën je tijdens het vangen verbrandt.

GRPPY: de groepspot op je mobiel

Dit is eindelijk weer eens een topper van een app waarmee wordt bewezen dat apps nog lang niet ‘dood’ zijn. De app is voor iedere groep die samen iets doet bedoeld. Zoals ‘Splitwise’ houd je perfect bij wie wat uitgeeft, maar kun je met GRPPY ook direct betalingen naar groepsgenoten uitvoeren.

Met de app kun je achteraf verrekenen óf handig van tevoren samen geld inleggen. Betalingen verlopen via iDEAL. Het activiteitenoverzicht is lekker overzichtelijk en zijn alle activiteiten eenvoudig in te voeren. GRPPY is zowel voor iOS als Android beschikbaar en download je hier.

Popscience

Eerste autoweg met zonnepanelen

Als je aankomend jaar naar Frankrijk op vakantie gaat moet je even een kort uitstapje naar het dorp Tourouvre-au-Perche maken. In dit Normandische dorp is namelijk ‘s werelds eerste autoweg met zonnepanelen aangelegd.

De weg met zonnepanelen is 1 kilometer lang en beschikt 2800 vierkante meter aan panelen. De route is dan ook nog een experiment dat vijf miljoen euro heeft gekost. Als de technologie de aankomende twee jaar de straatverlichting in het dorp van energie kan voorzien dan is het geslaagd. Dan gaan er in Frankrijk nog duizenden kilometers aan wegdek met zonnepanelen komen. #duurzaam

Chinezen maken Iron Man suit

Ben je klaar om in het leven van Iron Man te duiken? Het kost je zo’n 350.000 euro en ben je binnen 28 seconden getransformeerd. De Chinezen hebben 46 motoren en 567 onderdelen in elkaar moeten knutselen om het harnas te bouwen. Eerlijk is eerlijk, het ziet er wel vet uit:

WANT.nl: All you need to move forward

Reageer op artikel:
De week van de vooruitgang: eerste camera-accessoire voor de iPhone 7 Plus, autoweg met zonnepanelen en meer
Sluiten