Rutger Houweling
Rutger Houweling Culture 20 nov 2016

De week van vooruitgang: biologisch afbreekbare Adidas-sneakers, Netflix Vista en meer

Welkom bij de week van vooruitgang. Elke zondagavond een samenvatting van (nieuwe) ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn in jouw dagelijkse leven. Alles op het gebied van Gear, Culture, Digital en Popscience die jou vooruit helpen.

GEAR

Niet zo fly

Toen Nike bekend maakte dat ze de zelfstrikkende schoen van ‘Back to the Future’ zouden uitbrengen, sloeg ons hart op hol. Deze week werd bekend dat je de schoenen kunt kopen. Voor 680 euro. Yes, 680 euro! Wat nou ‘vooruitgang’. Wij strikken liever onze veters en investeren ons geld in biologisch afbreekbare schoenen van Adidas.

Duurzame sneakers

Een drumstel in je broekzak

De Freedrum is een ‘drumstel’ dat in je broekzak past en je dus altijd bij je kunt dragen. Hoe? Schuif drie sensoren om je drumstokken en voet, verbind de apparaten met je smartphone en je bent ready to rock. Hier te koop.

Tesla laat zien wat een zelfrijdende auto ziet

Een mooi voorbeeld van hoe de zelfrijdende auto onze wereld veiliger en duurzamer maakt.

Doneer een jaar zonne-energie met een TOMS-bandje voor de Apple Watch

TOMS laat wederom zien hoe je de wereld verbetert. Vanuit hun ‘buy one, give one’ principe kun jij een jaar zonne-energie doneren aan iemand die geen toegang tot veilige, betrouwbare elektriciteit heeft. Dat zijn zo’n 1,2 miljard mensen, dus keuze genoeg.

Hiervoor hoef je alleen een TOMS-bandje voor de Apple Watch te kopen.

CULTURE

Een kamer te huur voor één euro

Voor een euro kun je voor een week in Nederlands grootste treinstation wonen. “De kamer ligt op 20 seconden lopen van spoor 20/21 en binnen 5 minuten sta je in het centrum van de stad.

Het pand is van alle gemakken voorzien: 29 toiletten, 210 kluisjes, 3 prominente bars en zelfs 60 paaltjes voor je OV-Chipkaart,” aldus de advertentie op Kamernet. Flexible living!

Black Mirror komt met een speciale short: Netflix Vista

Black Mirror is dé serie die wij je aanraden te bingewatchen. Het gaat over de (negatieve) rol van technologie in ons dagelijks leven. Hoe komt ons leven eruit te zien als wij ons op deze manier verder ontwikkeling? Vooral de aflevering over de gevaren van Malware staat op ons geheugen gegrift.

De serie is op Netflix te zien en aangezien Netflix ons leven ook opslokt, hebben ze een special gemaakt. Enjoy, want over een paar jaar kun je vanuit de binnenkant van je ogen Netflix bingewatchen.

DIGITAL

I’m lovin’ it: McDonalds via je telefoon bestellen

Of je nou wel of niet van McDonalds houdt, ook de fastfood-keten gaat met de tijd mee. Via de McDonalds-app kun je hamburgers met je telefoon bestellen. Handig voor als je onderweg bent.

De locatie van je phone geeft door wanneer je er bijna bent zodat je bestelling warm and ready is, als je er bent. Binnenkort in Nederland.

Airbnb: van woningverhuur naar reisbureau

Airbnb introduceerde deze week ‘Trips’. Hiermee wordt op één plek samengevoegd waar je verblijft, wie je ontmoet en wat je tijdens je trip doet. Hierdoor moet reizen weer magisch worden. Oordel zelf:

POPSCIENCE

De wetenschap legt uit waarom een kale kop sexy is

Kijk en scheer je hoofd kaal.

Biologisch afbreekbare sneakers van Adidas

Adidas presenteert in 2017 een UltraBOOST sneaker die honderd procent organisch en biologisch afbreekbaar zijn. Op de zool na dan. Adidas gebruikt de speciale techniek ‘Biosteel yarn’. Nice one Adidas: op naar een duurzamere levensstijl.

WANT.nl: All you need to move forward

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De week van vooruitgang: biologisch afbreekbare Adidas-sneakers, Netflix Vista en meer
Sluiten