Rutger Houweling
Rutger Houweling Cars 27 nov 2016

De week van vooruitgang: vaarwel rommelige portemonnee, een wereld zonder olie en meer

Welkom bij de week van vooruitgang. Elke zondagavond een samenvatting van (nieuwe) ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn in jouw dagelijkse leven. Alles op het gebied van Gear, Culture, Digital en Popscience die jou vooruit helpen.

Gear

Hoe de technologie van Uber’s zelfrijdende auto werkt

Je kunt het ontkennen, maar zelfrijdende (elektrische) auto’s gaan er echt komen. Het verkeer wordt veiliger en is het beter voor het milieu. Auto’s worden hierdoor steeds minder een bezit en worden er meer auto’s gedeeld. Uber laat zien de technologie volledig te omarmen. Ontdek hoe dit werkt:

De portemonnee anno twintigzestien

Eerlijk gezegd hadden wij al gehoopt in een cashloze maatschappij te leven. Betalen met de smartphone it is. Privacy en ondersteuning van alle smartphones gooien echter roet in het eten. Wij lopen anno twintigzestien dan ook nog steeds rond met een portemonnee waar al het kleingeld uitvalt. Niet ideaal!

KIN is dan ook de portemonnee die al jouw kleingeld op vernuftige manier van het briefgeld scheidt. Vaarwel rommelige wallet. KIN blijft te allen tijde lekker dun (zelfs met negen betaalkaarten is van waterdicht materiaal gemaakt. Hier te koop voor zo’n 38 euro.

Altijd je portemonnee op orde

Culture

Dave Chapelle is back!

De legendarische comedian Dave Chapelle is back. Dankzij een top deal met Netflix. Hij gaat samen met Netflix drie nieuwe shows produceren. Je kunt zijn meesterwerk overigens ook op Spotify beluisteren om alvast in de stemming te komen. Of neem een uur de tijd om herinneringen op te halen:

Laatste trailer Rogue One: A Star Wars Story

Een nieuwe Star Wars topper komt wat ons betreft te snel na Star Wars: The Force Awakens, maar dat neemt niet weg dat dit wederom een klapper wordt. Vanaf 14 december zie je rebellen van The Force vechten voor hun leven om de bouwplannen van de Death Star te stelen. De laatste trailer is net gedropt dus ontdek wat je kunt verwachten:

Check ook de eerste en tweede trailer.

Digital

Check in vr de gevaren van dronken automobilisten

Kruip nooit, en dan ook nooit, met een slok alcohol op achter het stuur. Het is te gevaarlijk. Mensen willen nog wel eens denken dat ze met een paar biertjes prima kunnen rijden. Een no go!

Haal je vr-bril tevoorschijn en check ook deze 360-graden video waarin je in de huid van dronken bestuurders kruipt. Er volgen drie scenario’s: een carrière vrouw, jonge ouders en drie vrienden onderweg naar een feest. Onjuiste beslissingen zorgen voor een abrupt einde.

Kom uit die filterbubbel door Facebookberichten te liken die je niks vindt

Wij leven in een filterbubbel. Facebook is hier een perfect voorbeeld van. Wij gaan namelijk alleen met mensen om die het met ons eens zijn. Mensen met dezelfde opleiding en achtergrond. Dat gebeurt niet enkel in ons dagelijkse leven, maar ook online.

Een sociaal profiel zorgt ervoor wat jij allemaal ziet. Dat zorgt voor een eenzijdige blik op de wereld. Hoe kom je hieruit? Door ook dingen te liken die jij niet leuk vindt. Hier lees je hoe dit exact tot zijn werk gaat.

Popscience

Grafeen: de toekomst van (high-tech) kleding

Grafeen is het wonderstof voor alle problemen op aarde. Ok, dat is wellicht wat overdreven, maar het is één van de snelste halfgeleiders en super sterk materiaal. Een combinatie van Grafeen en katoen gaat daarom de kledingindustrie op z’n kop zetten.

Vooruitgang in de kledingindustrie is uitermate belangrijk. Streven naar duurzame productie en kleding die lang mee gaat.

Als we (sport)kleding vervolgens ook nog gemakkelijk van technologie kunnen voorzien heeft dit een positieve invloed op de gezondheid en sportprestaties. Lichaamsfuncties kun je hierdoor namelijk gemakkelijk meten. Wetenschappers: show your science!

Tesla voorziet een volledig eiland van duurzame energie

Maak kennis met het eiland Ta’u. Tesla heeft het eiland van 5238 zonnepanelen voorzien waardoor geen olie meer nodig is om het eiland van energie te voorzien.

Schijnt er voor drie dagen geen zon op het eiland? Geen probleem! Er wordt genoeg energie opgeslagen waardoor elk huishouden nog steeds van schone energie kan genieten.

Nu de rest van de wereld nog! Op naar een schone aarde.

WANT.nl: All you need to move forward.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De week van vooruitgang: vaarwel rommelige portemonnee, een wereld zonder olie en meer
Sluiten