Zuhre Orhon
Zuhre Orhon 26 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

De wetenschap raadt aan om naakt te slapen; je verbrandt meer calorieën en je slaapt beter

Een goede nachtrust is belangrijk! Dat weet je zelf maar al te goed. Je lichaam kan zich ontspannen en voel je je de volgende dag weer fris en fruitig om er tegenaan te gaan. Onlangs kwamen wij dit artikel tegen en het blijkt dat één vijfde van de Amerikanen met de billen bloot hun bed induiken. Want het blijkt dat naakt slapen gezond voor je is. Wij hebben de voordelen voor je op een rij gezet. Hier zijn ze:

Van naakt slapen versnelt je spijsvertering

Uit dit onderzoek van Airweave blijkt dat 69 procent van de deelnemers deels of geheel gekleed slapen. Zeventien procent van de deelnemers gaven aan naakt te slapen. Het is opmerkelijk dat veel mensen deels of geheel gekleed slapen. Want volgens onderzoekers is het belangrijk je lichaamstemperatuur tijdens je slaap laag te houden. Dit zorgt ervoor dat je bloeddruk afneemt en je spijsvertering optimaal werkt. Als je toch met je nachtjapon het bed in wilt, kun je beter voor lichte en soepele stoffen gaan.

Verbrand calorieën terwijl je slaapt

Je lichaamstemperatuur is vrij laag wanneer je slaapt. Als naakt slapen hieraan bijdraagt dan zul je ook sneller in dromenland verkeren en er een fijne nachtrust aan overhouden. Uit een recente studie blijkt dat slapen in lage temperaturen de goede vetten in je lichaam activeert. Deze vetten zorgen ervoor dat je calorieën verbrandt om je lichaamstemperatuur op peil te houden. Een ander voordeel is dat je lichaam de stof Oxytocine aanmaakt waardoor je meer wilt knuffelen. Dus wanneer je huid die van je partner aanraakt tijdens het slapen kan dit je relatie bevorderen. Uit met die kleren dus!

Zoals je merkt, heeft naakt slapen veel voordelen. Natuurlijk moet je je wel comfortabel voelen, want anders kun je hier geen voordeel uithalen. Het kan zelfs zo dat je onrustiger wordt. Maar zie je naakt slapen wel zitten, trek dan vanaf vandaag je kleren uit voor een goede nachtrust. Je lichaam zal meer van je gaan houden!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De wetenschap raadt aan om naakt te slapen; je verbrandt meer calorieën en je slaapt beter
Sluiten